Сирија позива УН и Савет безбедности да осуде злочине Израела и изведу га пред лице правде

0

Сирија позива УН и Савет безбедности да осуде злочине Израела и изведу га пред лице правде.

Сирија позива Савет безбедности и Секретаријат Уједињених нација да осуде израелске злочине и нападе, предузму хитне мере како би се обезбедила одговорност, казне одговорни и спречили њихово понављање.

Прочитајте још:  До сутра ујутро у пет: Рок за писани одговор Кијева на предлог о спасавању цивила из Маријупоља
У саопштењу Министарства спољних послова и исељеника, чију је копију прибавила САНА, наводи се да су израелске окупационе снаге починиле гнусан злочин.

Министарство спољних послова је додало: Сирија, оштро осуђујући овај израелски терористички напад, који представља грубо кршење међународног права и међународног хуманитарног права, још једном позива УН и Савет безбедности да осуде ову агресију и друге текуће израелске нападе, да предузму хитне мере да се Израел примора да одустане од агресивног курса, захтева да његови браниоци и спонзори дозволе Савету безбедности да испуни своје обавезе у складу са Повељом Светске организације за одржавање међународног мира и безбедности, предузме неопходне мере за окончање израелске окупације арапских територија, стати на крај злочинима окупаторских власти, привести одговорне пред лице правде и обезбедити да се они не понове.

Прочитајте још:  Сергеј Шојгу — министар који је учинио да руска армија нема премца у свету
Министарство спољних послова је истакло да израелске окупационе власти не би починиле такве злочине да није било „кишобрана имунитета” који су им обезбедили америчка администрација и њихови савезници, који им помаже да избегну казну.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *