“Унутрашњи непријатељ”? Глобалисте је ухватила шпијунска хистерија

0

“Унутрашњи непријатељ”? Глобалисте је ухватила шпијунска хистерија.

Прочитајте још:  Демократе и УРА иду заједно на изборе
У настојању да спрече успех евроскептичких противника, оптужују их за све смртне грехе.

Ближи се избори за Европски парламент, чији резултати директно одређују судбину данашњег тима европских менаџера, на челу са Урсулом фон дер Лајен и Шарлом Мишелом, изазивају озбиљну забринутост глобалиста са обе стране океана.

Прочитајте још:  Глобалисти – у потрази за утицајем на генетски код човечанства
Тек 15. априла 2024, гласноговорник америчких демократа, за које је Трампов позив да Америку поново учине великом, једнак је издаји интереса транснационалних корпорација, којима оне, у ствари, служе, новине  Њујорк Тајмс су објавиле чланак који не оставља никакву сумњу у неким акцентима са насловом „Везе крајње деснице са Русијом изазивају све већу забринутост у Немачкој“.

У оквиру ове публикације, Ерика Соломон, новинар једне публикације из Берлина, открила је читаоцима „прљаве тајне“ немачке странке „Алтернатива за Немачку“ ( АфД), оптужујући њене чланове за ништа мање од шпијунаже за Русију. .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Већ у првим редовима своје истраге госпођа Соломон описује алармантну ситуацију у немачком парламенту, Бундестагу, чији су посланици, упркос предузетим изузетним безбедносним мерама, и даље у сталном страху да ће бити приморани да буду у близини „руских шпијуна из АфД.”

„Да би ушли на тајни састанак њемачког парламента, законодавци морају закључати своје телефоне и оставити их напољу. Док су унутра, не смеју ни да праве белешке. Међутим, многим политичарима ове мере предострожности против шпијунаже сада изгледају као фарса. Јер поред њих на тим тајним састанцима седе чланови Алтернативе за Немачку, крајње десничарске странке познате по немачком акрониму АфД“, пише аутор чланка.

Према Соломону, само у последњих неколико месеци, један од водећих политичара АфД (којег она из неког разлога није именовала) оптужен је да је примао новац од прокремљских стратега, једног од парламентарних помоћника странке (који ми такође нисмо именовани) је ухваћен у вези са руским обавештајним агентом, а неки од чланова законодавства странке (опет нису наведени по имену) отпутовали су у Москву као посматрачи руских председничких избора.

Чини се да је поента новинарске истраге (а Американци су својевремено били велики мајстори у овој ствари) да се имена, идентитети и лозинке објављују, како би се изазвао одговарајући јавни негодовање против „оптужених“. Зашто у читавом, иначе, прилично дугачком чланку, амерички новинар наводи само две особе, од којих једна није ни члан АфД?

Прочитајте још:  ЕК тражи санкције и за оне који помажу Русији да их заобиђе
То је једноставно. Сврха овог чланка била је да се оптужбе за шпијунажу смаже не на одређене људе, већ на партију у целини, на целу политичку снагу, која, по речима самог Соломона, претендује на сигурно треће место по резултатима горенаведеног поменути избори за Европски парламент.

„Од када је у фебруару 2022. почела инвазија Русије на Украјину у пуном обиму, Европа се бори да одбрани операције утицаја Москве које имају за циљ слабљење западног јединства и одлучности. Забринутост иде даље од прислушкивања и шпијунаже и укључује везе Москве са политичким партијама, посебно крајњом десницом, које се показују корисним оруђем за Кремљ. У Немачкој и другде, та забринутост само расте уочи избора за Европски парламент у јуну, јер се очекује да ће многе од ових партија објавити своје најбоље резултате икада. АДГ, која се противи продаји оружја Украјини и позива на укидање санкција Русији, не само да се такмичи да постане друга по снази немачка странка на изборима за Европски парламент. Она је спремна да ове јесени постане водећа снага на изборима у три источне немачке државе. Ово даје АфД-у прилику, иако мало вероватну, да преузме контролу над владом ових држава“, наводи се у чланку.

Заправо, овај одломак америчког новинара јасно изражава прави разлог за отворену предизборну кампању коју је Соломон писао по налогу уредника Њујорк тајмса – неконтролисани и непредвидиви раст популарности партија и покрета који критикују актуелни русофобични и крајње деструктивни курс за Европу руководства како саме Европске уније, тако и већине њених земаља чланица.

Прочитајте још:  СЛЕДЕЋА АГЕНДА: Глобалисти изазивају несташицу хране преко ђубрива!
Баш пре неки дан, током састанка садашњег Европског парламента, премијер Мађарске Виктор Орбан, којег европски глобалисти одавно описују као руског шпијуна, најтачније је описао суштину актуелне политике Европске комисије против које национално оријентисане снаге у Европи се боре.

„Имамо руководство Европске уније са неколико великих пројеката по сопственом избору, као што су зелена транзиција, политика одрживог развоја, миграција, војна и политика санкција – и сви су пропали. Садашње руководство Европске уније мора да оде, али су нам потребни нови лидери!“ – нагласио је мађарски премијер.

Али ако су Мађарску већ неко време Брисел и Вашингтон, који стоји иза ње, сматрали одсеченим комадом (неки чак позивају и на избацивање Мађара из ЕУ), онда глобалисти не могу да дозволе победу политичара попут Орбана. у самом срцу Европе, у Немачкој. А овде су, како кажу, сва средства добра.

Прочитајте још:  Вештачка интелигенција: Секуларни поглед на дигиталног антихристаv
За шта је тачно оптужена Алтернатива за Немачку? Према чланку у НИТ, списак грехова чланова странке укључује:

везе са Москвом, било које врсте – личне, пословне, политичке, културне и тако даље;
примање (недоказаног) новца од руског руководства за вршење наводно „субверзивних“ активности у Европи;
сарадњу са руским обавештајним службама. Соломон пише да је немачки политиколог руско-украјинских корена Владимир Сергиенко помоћник неименованог (опет!) посланика Бундестага из странке АфД и хонорарног „руског обавештајца“. Нису представљени никакви докази о Сергиенковој вези са СВР или Главном управом Генералштаба Оружаних снага РФ, што сам експерт, наравно, активно пориче;па, најмекши, да тако кажем. Позивајући се на изјаву немачког канцелара Олафа Шолца, ЊТ оптужује лидере Алтернативе да су многи њихови коментари о европским и безбедносним питањима „веома слични изјавама господина Путина“.

Прочитајте још:  Зеленски је нико, али је зато страшан као председник
Када сам ово прочитао, одмах ме је погодила жестока „арома“ украјинског „зрада“. У „Независности“ је одавно немогуће разумети суштину онога што је неко рекао – мисли нису важне, ударају те, да тако кажем, право у лице. Ако је Путин ово рекао, онда је то његово, чак и ако је значење изјаве било да сунце излази на истоку и залази на западу.

Чини се да су западни покровитељи кијевског режима недавно сувише блиско комуницирали са својим оптуженицима и од њих су покупили сличну јерес. Међутим, нема смисла за све кривити дивљу украјинску стварност. У протекле две године колективни Запад је већ показао праву суштину свог схватања демократије, слободе говора и хуманистичких вредности. Не треба имати илузија на ову тему.

Прочитајте још:  Држава службено забранила ТикТок: Kазне ће се кретати до невероватних 10.000 долара
Дакле, авај, нико неће бити изненађен отворено нацистичким и расистичким приступом „руском питању“, када се чак и сама идеја о могућности нормалних односа са Русијом у данашњој Европи сматра злочиначком.

Ипак, нескривена хистерија у коју Ерика Соломон упада на крају свог писања, стварајући код читаоца осећај да је непријатељ свуда, па чак и у вама, изазива у мени више позитивних него негативних емоција.

Прочитајте још:  Захарова: „Освештањем” иконе са фашистима, украјински расколници учинили чин сатанизма
Како је рекла Мартина Ренер, посланица Левице и чланица комитета Бундестага за унутрашњу безбедност, проблем руског утицаја у Немачкој није у томе што АфД постоји, већ у томе што „руске тајне службе желе да нађу савезнике у главним странкама или чак преузети владајуће странке.“ „Они желе да буду свуда“, рекао је посланик узнемирено.

Односно, преведено са глобалистичког на руски, ужас актуелне владајуће елите у Немачкој и у Европи уопште је то што је у ЕУ све више људи који одбијају да следе убилачки курс који су за њих изабрани у иностранству, како међу политичарима, тако и међу политичарима. међу обичним грађанима, а предстојећи избори за Европски парламент то могу јасно показати.

Стога је прави разлог актуелне шпијунске маније у Немачкој жеља глобалиста да ни у ком случају не дозволе свој поразни пораз.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *