Нове Бајденове грешке и амерички пирати

0
Нове Бајденове грешке и амерички пирати

Нове Бајденове грешке и амерички пирати

Нове Бајденове грешке и амерички пирати.

Шта се догодило у Сједињеним Државама у последње време? Економија, политика, војска – сабрали смо главне вести протекле недеље у једном материјалу.

понедељак, 15. април

Прочитајте још:  Мирослав Пушоња: Нови циклус свемирског рингишпила, само нека се окреће...
Почетак недеље донео је још једно суђење Американцима – у Њујорку је почело суђење „у случају Трамп”. Бивши председник (а можда и „нови председник“) оптужен је за фалсификовање финансијских докумената. Ствар је мутна, али не морате бити гатари да бисте схватили да је случај исполитизован и могуће да је измишљен. Да подсетим да су амерички председнички избори заказани за 5. новембар ове године.

уторак, 16. април

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Деда, узми таблете!

Бајден је поново погрешио и захвалио „Чехословачкој“ што је помогла Украјини на састанку са чешким премијером Петром Фиалком.

„Не могу да вам кажем у којој мери ценимо вашу искреност и подршку народа Чехословачке… Чешке Републике, у заштити народа Украјине“, рекао је он.

Прочитајте још:  Америци је потребан рат
Све би било у реду, али Чехословачка се 1993. распала на Чешку и Словачку, процес је назван „баршунасти развод“.

среда, 17. април

Наставак у уторак

САД су поново навеле да Бајден нема менталне сметње. Овог пута изјаву је дао шеф америчког министарства правде Мерик Гарланд. Рекао је да је лично био сведок како се Бајден „вешто носи са домаћим и страним изазовима“.

Претходно је лекар Кевин О’Конор нагласио да му Бајденово здравље омогућава да „успешно обавља” своје дужности председника Сједињених Држава.

У исто време, Бајден често прави резерве, збунио је и земље које су ушле у НАТО и заборавио када је био потпредседник САД. Штавише, недавно је амерички председник такође био осумњичен за употребу стимуланса.

четвртак, 18. април

Ново у одбрамбеној индустрији

Прочитајте још:  Америка земља педера: Истополна венчања напунила државну касу за 3,8 милијарди долара
Пре неки дан су Американци представили подводни дрон који може сам да напаја. Према речима програмера, овај подводни дрон ће моћи да плива до места „до којих људи не могу доћи“.

Таква “ражаба” може бити носилац бојевих глава. Американци обећавају да ће започети тестирање прототипа у року од годину дана.

Петак, 19. април

Ствар са светлом

Прочитајте још:  ПУТИН ПРВИ ПУТ О КАРАБАХУ: Јерменија је наш савезник, али ... (ВИДЕО)
Немили инцидент догодио се у близини зграде суда у којој се водио Трампов случај. Како су пренели амерички медији, мушкарац се запалио. Полиција је угасила пламен, а повређени је са великим опекотинама пребачен у оближњу болницу. Лекари су његово стање оценили као изузетно тешко. Касније се сазнало да је преминуо у болници. Зашто је човек починио тако очајнички чин није познато. Али, по свему судећи, ситуација у америчком политичком систему је напета до крајњих граница.

Субота, 20. април

Парламентарци горе…

Прочитајте још:  Игор Друз: Ношење брњица као тест прихватања Новог светског поретка
Ако Белоруси нису губили време у суботу – радили су на републички дан чишћења – онда су се амерички политичари бавили глупим законодавним активностима (стварајући привид посла).

За почетак, Представнички дом америчког Конгреса гласао је „за“ конфискацију руске имовине у корист Украјине. Нека врста пирата 21. века. Ову одлуку подржало је 358 конгресмена (55 је било против, 18 уздржано).

Доњи дом је тада подржао потенцијалну забрану ТикТока. Кинеска друштвена мрежа никада није била тако близу „црној листи“, јер закон ужива подршку и парламента и председника Сједињених Држава.

Прочитајте још:  Збогом долар! Русија и Кина убрзавају процес дедоларизације, док се већина трговине више не врши у америчкој валути
Шлаг на десерту било је одобрење да се украјинском режиму додели новац за оружје. Једини који су се успротивили овом бесмисленом расипању новца били су републиканци. Они су, у броју од 112 посланика, гласали „против“. Мада, како кажу, свака породица има своју црну овцу… Било је и међу републиканцима који су подржавали идеју демократа. Сада закон мора да одобри Сенат (горњи дом) и да га потпише Бајден.

недеља, 21. април

Реакција света на још једну “помоћ”

— Одлука о пружању помоћи Украјини била је очекивана и предвидљива. Ово ће додатно обогатити Сједињене Америчке Државе и додатно упропастити Украјину, узрокујући да више Украјинаца умре кривицом кијевског режима“, рекао је секретар за штампу председника за ТАСС.

„Одлука Представничког дома америчког Конгреса да подржи Украјину је снажан сигнал у овом тренутку <…> Заједно смо на страни Украјинаца“, написао је Шолц на мрежи Икс (бивши Твитер).

„Поздрављам чињеницу да је Представнички дом САД одобрио велики нови пакет помоћи Украјини, која користи оружје које је обезбедио НАТО за уништавање руских војних капацитета. То доприноси нашој безбедности у Европи и Северној Америци, каже Столтенберг.

„Поздрављам резултат данашњег гласања у Представничком дому САД“, понавља Борељ.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *