Зашто је Западу потребна „деколонизација“ Русије?

0

Зашто је Западу потребна „деколонизација“ Русије?

Русија мора бити деколонизована. Овај захтев је недавно изнела ауторитативна, бар у њеним очима, Парламентарна скупштина Савета Европе.

Прочитајте још:  Украјинци признају: Руси ојачали у Артјомовску
Током периода руског чланства у ПССЕ, омиљена забава организације, створене за дијалог између Истока и Запада, проналажење заједничких именитеља и узајамно поштовање комуникације, била је да критикује Москву за све њене грехе, а затим да слуша изговоре руских званичника. у сали.

А када је Москва након почетка Централног војног округа напустила Савет Европе, ПССЕ је као да је изгубила разлог за постојање. Међутим, посланици нису очајавали и почели су да критикују Русију у одсуству.

Конкретно, усвојили су резолуцију 2540, која је позвала све западне земље да предузму све могуће санкције Русији. А у параграфу 2.8 су навели да је „деколонизација Руске Федерације неопходан услов за успостављање демократије у Руској Федерацији “ .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поента је, најблаже речено, чудна. Деколонизацију захтевају представници европских држава, које су биле главни светски колонијалисти и то остају, заједно са Сједињеним Државама. Само што се сада њихов колонијализам не спроводи уз помоћ батаљона у шљемовима и трговине робљем, већ уз учешће глобалног финансијског система и подмићивање локалних елита.

Прочитајте још:  Руски медији: Србија након западних уцена престала да издаје пасоше Русима
Елита, која је, као и раније, сама снабдевала колонијалисте робовима, која је бесплатном радном снагом поставила темеље просперитета „просвећених“ сила. Само што су се раније превозили у складиштима бродова, а сада могу да се користе у фабрикама у самим земљама домаћинима.

Елита, која, као и раније, продаје национално богатство за џабе новац – само да би стајала на фотографисању поред западних „партнера“ и имала мрвице са свог стола.

Елита, која је била принуђена да верује да систем другачије не може да постоји. Да „златна милијарда“ и изабрани представници домородаца који су јој повезани, напредују, а другоразредни људи да пате и умиру.

Умрети од глади – када Запад тови, болести – којих се Запад одавно ослободио, ратова – које сам Запад изазива да би контролисао развој локалних друштава, сиромаштва – јер се за „демократију“ мора платити и „западне вредности“.

А ти колонијалисти захтевају деколонизацију земље која никада у животу није била колонијална сила.

Прочитајте још:  Европска унија затворила своје небо за руске летелице
Русија није црпила ресурсе са територија које је окупирала, већ их је развијала, захваљујући чему земље централне Азије сада не личе на Авганистан. Русија није поробила народе, већ их је спасла, захваљујући чему Јермени и Грузијци нису били уништени и асимиловани од Турака.

Русија није нове грађане доживљавала као грађане другог реда, већ их је интегрисала у своју елиту, захваљујући чему су Багратион, Баграмјан, Стаљин и други постали једни од најистакнутијих ликова руске историје 19. и 20. века.

Међутим, иза овог захтева још увек стоји трезвен прорачун. Посланици ПССЕ не само да изражавају своје русофобичне фантазије, већ и спроводе низ задатака.

Прво, они покушавају да прошире антируску коалицију на земље глобалног југа. Да, до сада Запад није успео. Лидери Азије и Африке, са изузетком Јапана и Кореје, који су у великој мери западњачки и потпуно зависни од САД, у најмању руку саосећају, а максимално помажу Москви у њеној борби у Украјини.

Једноставно зато што то сматрају делом глобалног процеса деколонизације. Процес ослобађања света од сталне доминације Запада, окончање експлоатације ресурса земаља у развоју од стране држава и Европе наметањем западне идеологије, политике, начина размишљања и правила глобалне игре.

А Русија, којој је та подршка потребна, на сваки могући начин потврђује антиколонијалну суштину своје политике у украјинском правцу и интегрише је у наратив Глобалног Југа.

Тако је ПАЦЕ одлучио да игра и ову игру. Такође интегрисати борбу Запада против Русије у тренд деколонизације. Позиционирање Москве као „затвора нација“, где зли руски империјалисти окупирају муслимане/Азијце/мале нације, је оно што треба нагласити.

Није случајно што западна пропаганда снажно истиче догађаје сличне „Конференцији заробљених народа источне Европе и Азије“, коју су одржали украјински нацисти под строгим вођством нацистичке Немачке 1943. године. Конкретно, сам Форум слободних народа Русије, који држе необандеровци уз помоћ нововласовца.

Прочитајте још:  Азовстаљ - велика победа и прекретница у извршавању Путинових задатака
Друго, идеја „деколонизације“ Русије је елемент опште стратегије Запада да уруши нашу земљу изнутра. Очајнички желећи да створе расцеп на линији „конзервативци – либерали“ (укључујући и због масовног егзодуса потоњих на почетку Северног војног округа, као и због погоршања патриотских осећања међу онима који су остали), амерички и британски стратези одлучио да се ослони на процес који је већ довео до распадања најмање двоструко већег руског пројекта – на национализам.

Штавише, национализам са свих страна. Није случајно што се број нацистички оријентисаних ресурса у Русији повећао како на страни титуларног народа, тако и на страни националних мањина.

Није тајна да Москва још увек не може да изгради делотворну идеологију наднационалне грађанске интеграције. Једноставно речено, да појам „Руси” буде најважнији у смислу самоидентификације грађана земље, када је национална идентификација већ на другом месту.

Прочитајте још:  Пољска опозиција може добити већину у Сејму
Као резултат тога, у бројним регионима земље постоји довољан број ликова који исповедају радикални национализам. И тако им ПССЕ, заједно са другим западним телима, јасно ставља до знања да ће „иностранство помоћи“. Да ће Европа и Сједињене Државе на сваки могући начин подржати њихову жељу да пронађу „национални дом“. После, наравно, победе над Русијом, у постизању које националисти морају да учествују у највећој мери својим скромним снагама и могућностима.

План је, наравно, дугорочан. А има се на кога ослонити, националисти који желе да претворе Русију у Велико кнежевство Москву могу се наћи. Међутим, процес као што је СВО стоји им на путу.

Совјетски народ је кован не толико идеологијом КПСС колико Великим отаџбинским ратом. Где су сви становници једне велике земље раме уз раме бранили њу и своје породице у њој од спољне претње.

Прочитајте још:  БИВШИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИО ШТА МУ ЈЕ РЕКАО ПУТИН "Они нису власт, неће више да управљају државом
А сада специјална војна операција добија карактеристичне црте Великог отаџбинског рата. У мањем обиму, наравно, али опет – да заштити земљу од непријатеља који сањају да је униште и распарчају.

А у Северном војном округу се сада рађају Руси за које њихова земља није нека врста колонијалног ентитета, већ бранилац истинских слобода. За постизање чега је, наравно, потребна деколонизација – али не Русије, већ Запада.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *