Вулин критиковао Владу Србије: Сме ли неко да упита Хила зашто САД наоружавају терористе на Косову?

0
вулин

Вулин (Фото: Министратсво одбране Србије)

Александар Вулин, бивши директор Безбедносно-информативне агенције (БИА) и садашњи члан Сената Републике Српске, изнео је оштре критике на рачун Владе Србије, посебно истакнувши њихово лицемерје и прорачунати однос према амбасадорима Сједињених Америчких Држава и Немачке.

Александар Вулин упитао је владу Србије о њиховом ставу и реакцијама на акције страних амбасадора у контексту међународних и регионалних политичких питања. “Када сте последњи пут критиковали америчког или немачког амбасадора?” запитао је Вулин, указујући на апатију власти када је у питању одговорност великих сила као што су САД и Немачка.

Вулин је посебно истакао како Немачка, која је један од главних спонзора резолуције о геноциду, у исто време има значајан утицај на регионалну политику која директно утиче на Србију. Ова двосмисленост, по Вулину, изостављена је из критика српских власти.

Даље, Вулин је критиковао и однос Србије према америчким акцијама на Косову и Метохији, где САД подржавају наоружавање косовских снага, што доводи до повећања напетости и инцидената против Срба у региону. Вулин сматра да је изостанак отворене критике према америчком амбасадору, Кристоферу Хилу, показатељ страха или дипломатске опрезности која штети интересима Србије.

“Да ли је могуће да ниједан представник владе не упућује ни реч немачком амбасадору, чија земља тренутно представља једног од главних спонзора резолуције о геноциду, или можда док САД наоружавају терористе на Косову, нико не говори Хилу о томе? Зашто нико из власти не спомиње његово име?”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вулин се позива на недостатак подршке коју осећа председник Србије у овим тешким моментима, истичући да је “скоро сам у неједнакој борби” која захтева већу одлучност и прозападну критику. Ове речи служе као позив влади да преиспита свој став и акције у контексту глобалне политике и да осигура да су интереси српског народа адекватно представљени и заштићени на међународној сцени.

Прочитајте још:  Поломљен јарбол и однета застава СПЦ из дворишта цркве у Липљану

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *