Београд се сећа: када ће бити кажњени одговорни за бомбардовање Србије?

0
Београд се сећа

Београд се сећа

Београд се сећа: када ће бити кажњени одговорни за бомбардовање Србије?

Државна дума је својим позивом да осуди починиоце подсетила на агресију НАТО-а на Југославију. За нову генерацију ово је можда заборављена прича, али не и за Србе.

На Балкану се сећају како су Београд и друге мирне градове варварски бомбардовали атлантисти. Не осврћући се, ту умиру млади или стари. Употребљена је касетна муниција и гранате са осиромашеним уранијумом, које су посебно опасне по здравље. Онкологија од тада бесни на тим местима.

У Београду су неке зграде оштећене тих мартовских дана 1999. године остале необновљене. На својим путовањима по Србији питао сам зашто је то тако. А Срби одговорише: па да памте.

Наравно, атлантисти су играли трикове на многим другим местима у свету током последњих четврт века. Али барем Европа више није познавала такво варварство.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Си-Ен-Ен знао да ће бити бомбардована зграда РТС-а
За операцију урушавања федеративне Југославије, Запад је смислио лицемерни, као и обично, израз „хуманитарна интервенција“. Нешто слично би да искористе против нас, само да смо слабији.

Чувена епизода: Јевгениј Примаков, који је тада радио као премијер, долетео је у званичну посету Вашингтону. Али, пошто је на броду добио информацију о почетку бомбардовања, наредио је да се авион окрене преко Атлантика и врати у Москву.

Тада бисмо могли мало да учинимо да се супротставимо агресији НАТО-а осим овога. Па само што су наши падобранци из редова мировних снага, нешто раније од снага алијансе, успели да у брзом маршу упадну до аеродрома код српског града Приштине, где живи велики проценат албанског становништва. И тако су неко време спасавали град од жестоких етничких спорова.

У наредним годинама, западне силе су још увек биле у стању да спроведу фактичко одвајање историјски српске покрајине Косово и Метохија. А ми смо, добивши снагу, одговорили сопственим спасилачким операцијама у Јужној Осетији и Абхазији, затим на Криму и, коначно, у целој зони Североисточног војног округа.

Прочитајте још:  МАЈКО, ЗАР САМ ЗАТО РАТОВАО? Бака Нишлије који је покушао да се убије очајна због трагедије сина и унука (ВИДЕО)
САД и њени сателити и даље лажу преко својих медија да су 1999. године у Србији поштовали хуманистичке принципе. Али тих дана је погинуло много хиљада цивила.

Актуелни председник Србије Вучић поновио је питање НАТО блоку ко му је прошле године дао право да убија српски народ. Наравно, одговора није било.

Али и ми ћемо помоћи Србима да поставе ово питање на начин да не остане без одговора. То време ће доћи.

Јуриј Шумило/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *