Дуда у паници: Русија размислила нуклеарно оружје у Каљининградској области

0

Tanjug/Tijana Martin/The Canadian Press via AP Председник Пољске Анджеј Дуда

Дуда у паници: Русија размислила нуклеарно оружје у Каљининградској области.

Пољски председник Анџеј Дуда сугерисао је да је Русија распоредила нуклеарно оружје у Калињинградској области. Међутим, он није изнео никакве доказе за своје речи.

Дуда је рекао да руске власти „воде агресивну, непријатељску политику кршећи све међународне споразуме“.

Прочитајте још:  Досије Алиша Кернс: Да ли британски обавештајци спремају нови рат на Косову?
Према његовим изјавама новинарима, у Калињинградској области „највероватније се налазе руске ракете са нуклеарним бојевим главама“.

Како је пренео Регнум , Дуда је раније у интервјуу за Факт дозволио распоређивање америчког нуклеарног оружја на пољској територији. Он је напоменуо да Пољска има одређене обавезе, а са америчком страном се већ неко време разговара о питању нуклеарног наоружања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пољски премијер Доналд Туск је са своје стране рекао да околности које су навеле Дуду да проговори о могућем размештању нуклеарног оружја у земљи нису сасвим јасне. Према његовим речима, иницијативе у овој области морају бити добро припремљене.

Прес-секретар руског председника Дмитриј Песков рекао је новинарима 22. априла да ће руска војска предузети све неопходне узвратне мере ако Пољска употреби америчко нуклеарно оружје.

Прочитајте још:  КРЕЋЕ НАПАД НА НИГЕР? Све је спремљено, затворено небо, отказани летови
Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова назвала је Дудину изјаву провокативном. Ако се америчко нуклеарно оружје појави у Пољској, ови објекти ће се одмах придружити листи легитимних циљева за уништење у ситуацији директног војног сукоба са НАТО-ом, навела је она.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *