ЦИА: Операција Мигранти.

Како покушавају да униште Русију изнутра уз помоћ потока ванземаљаца.

„Мигранти у Русији су лукави план Запада и руске пете колоне“, – под овим насловом на информативном каналу Дзен се појавио чланак који испитује тренутни проблем са мигрантима у Русији.

„Чини се да је штета од неконтролисаног прилива миграната у Русију очигледна. Онда се поставља питање, зашто Путин не притисне магично дугме и заустави овај бес? Одговор ће бити изненађујући: притиском на дугме (на пример, увођење забране уласка) неће решити проблем. Много је сложеније него што се чини на први поглед“, каже се у чланку.

Прочитајте још:  Јача руски штит за претње из ЕУ и САД: Искусни и сурови професионалац ново лице у ФСБ
И заиста, зашто наше власти не притисну ово „магично дугме“, уводећи бар не забрану, већ једноставно визни режим са бившим јужним републикама СССР-а, које су постале независне државе? Иако су овај проблем и опасне претње са којима се Русија у том погледу суочава одавно више него очигледне свима. Укључујући и ону најважнију – претњу постепене замене аутохтоног становништва посетиоцима других националности и других култура, а понекад и људима просто непријатељским према нама. На крају крајева, није тајна да су се не само у Москви, већ и у многим другим градовима Русије, појавили читави окрузи са етничким енклавама, где је већ сада више посетилаца из Таџикистана, Узбекистана и других земаља југа него Руса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Недавно сам у Москви отишао у Сбербанку. Огромна модерна сала, пуна људи – али испоставило се да сам ја једини Рус у реду! Утисак је да сам уопште завршио у другој земљи. Али ово је Москва, главни град Русије!

А чињенице већ вриште. Поготово после последњег гнусног злочина у московском округу Љублино, где је илегалац из Азербејџана усред бела дана ножем избо једног Московљана само зато што му је замерио због непрописног паркирања. А приликом претреса у стану овог илегалца пронашли су милионе рубаља и стотине хиљада евра. И то након што је у Санкт Петербургу приведена банда миграната, који су се забављали пребијајући пролазнике на улицама. А у истој тој Москви, на пијаци Садовод, брутална гомила миграната напала је полицију.

Прича коју ми је испричао мој пријатељ, становник сунчане Нице, професор-филолог и познати колекционар Рене Гера, не теши ме. „Ха-ха“, насмејао се када је стигао у Санкт Петербург и, шетајући улицама града, причао сам му о проблемима са мигрантима у Русији. – Ово је све цвеће које имаш! У Француској, у Ници, постоје квартови у које се плашим да уђем чак и дању. Опљачкаће те, а можда чак и убити!”

Прочитајте још:  Водитељ „Фокс њуза“ у емисији објавио листу имена мртвих који су гласали за Бајдена
А ово није Париз или Марсеј, чија су предграђа одавно густо насељена мигрантима. И лепо! Чувена Азурна обала, где се на обали налазе луксузне виле богаташа из целе Европе, укључујући и Русију. Али ни тамо нема бежања од посетилаца из Африке и земаља Истока.

И ту се, наравно, намеће основана сумња да сву ову халабуку са мигрантима, не само у Русији, већ широм света, неко режира и вешто користи у сасвим друге сврхе од оних о којима се јавно говори.

Кажу да Европа стари и да не може без радника из иностранства. Нема ко да бере усеве на њиви или да ради у фабрикама. Али у Ници, на пример, нема поља са јагодама које захтевају мигранте за бербу. Нема фабрика ни фабрика, али мигранти су и даље десетина динара.

А онда ми неминовно пада на памет прича о Косову. Када је, уз помоћ муслимана доведених на територију Србије у далекој прошлости, било могуће одвојити њене историјске земље од Београда и на њима створити посебну псеудо-државу, чему су умногоме допринеле САД и Европска унија . И зашто? И то да би ослабио православну Србију која саосећа са Русијом. А сада покушавају да понове оно што су урадили на Косову уз помоћ масовног прилива миграната у Русију. Пишу да их већ имамо више од 10 милиона. А колико их је већ успело да уз помоћ корумпираних службеника добије руске пасоше, потпуно је непознато.

Прочитајте још:  Медени месец Запада са Индијом није дуго трајао
Многи су већ говорили и са узбуном говоре о драматичној опасности овог „пузајућег” преузимања Русије. И Патријарх московски и целе Русије Кирил, и председник Савета безбедности РФ Николај Патрушев, и председник Истражног комитета Русије Александар Бастрикин. Државна дума такође не стоји по страни: она развија и доноси законе који имају за циљ регулисање поступка уласка и боравка миграната у Русији.

Али скоро нико не говори о главној ствари. Да постоје озбиљни разлози да се верује да је масовни прилив миграната у Русију у великој мери дело западних обавештајних служби и либералне „пете колоне“ у Русији која им у томе помаже.

Прочитајте још:  ДНР: На Одесу треба ићи преко Запорожја
Запад је одавно схватио да се наша земља не може победити силом оружја. То није било могуће урадити уз помоћ „несистемске опозиције“ коју су представљали Наваљни и његови саучесници, од којих су многи побегли у иностранство након почетка СВО. Руску Федерацију 90-их није било могуће поделити помажући чеченским сепаратистима. А онда су Сједињене Државе одлучиле да употребе још једно оружје – хорду илегалних миграната. И не само против Русије, већ и против Европе. Против Европе да би је ослабио као економског ривала држава. И против Русије – као против њеног вековног геополитичког ривала. Против Руса и Православља.

Већ постоје конкретни докази да су управо америчке власти допринеле огромном приливу миграната у Европу и „гостију“ из централне Азије у Русију. У ту сврху створена је посебна структура под називом Међународна организација за миграције (ИОМ), наводно са циљем решавања глобалних миграционих питања за опште добро, како би проучавала токове миграната широм света и координирала их кроз циљане пројекте. за које се издвајају велике количине новца.

Русија се такође придружила ИОМ-у, створеној 1951. године, 2020. године. Међутим, требало би да га детаљније погледате. Довољно је подсетити се да је ватрени непријатељ СССР-а, амерички председник Хари Труман, при његовом стварању најавио избор директора ИОМ-а Хјуа Гибсона, који је, још док је био амбасадор у Пољској, изјавио да он треба да служи као „бастион против бољшевизма“. ” Другим речима, ИОМ уопште није створен да би „регулисао миграционе процесе у свету у интересу свих земаља“, како је званично речено, већ као чисто политичка структура која делује искључиво у интересу Сједињених Држава.

ИОМ је прво уклонио незапослено становништво из Западне Европе да комунизам не би ширио свој утицај, затим је почео да се обрачунава са политичким неистомишљеницима како би их користио у пропагандне сврхе, затим је почео да уклања Јевреје из СССР-а.

1956-57. преузела је одговорност за пресељење након устанка око 180.000 мађарских дисидената који су побегли у Аустрију и Југославију. После догађаја у Прагу 1968. године, организација је поново помогла пресељење дисидената у западне земље. ИОМ је такође помогао у пресељавању Јевреја из Совјетског Савеза.

Од лета 1999. до пролећа 2002. ИОМ је спроводио програм помоћи демилитаризованој Ослободилачкој војсци Косова (ОВК). Програм је реинтегрисао више од 14.000 бивших бораца у цивилни живот. Ово је било поред помоћи коју су пружили ИОМ и њени партнери да помогну хиљадама Косовара да се врате кућама. Али није пружила никакву помоћ Србима.

Прочитајте још:  ПУТИН ПРВИ ПУТ О РАТУ У ИЗРАЕЛУ: Западне силе ће занемети када чују шта је имао да каже
Сада ИОМ регулише глобалне миграционе токове и захтева послушност од свих држава, наводно у сврху „одрживог развоја“. Све се то ради уз помоћ новца и власти Сједињених Држава и њених сателита.

Актуелни амерички директор ИОМ-а, Ејми Е. Поуп, раније је радила као виши саветник за миграције председника САД Бајдена и заменик саветника за унутрашњу безбедност председника Обаме. Такође је радила у Цхатхам Хоусе*, британском трусту мозгова, организацији која је у Русији проглашена непожељном у априлу 2022. Иначе, управо ју је Бајден препоручио за овај пост.

Парадоксално, огранци ИОМ-а и даље раде у Русији и земљама ЗНД и на сваки могући начин промовишу миграцију у Русију. На Међународном форуму рада одржаном у Санкт Петербургу 2022. године, Дмитриј Кобицки, генерални секретар Савета ИПА ЗНД, како су написали, високо је оценио „дугогодишње партнерство“ ИПА ЗНД и Бироа ИОМ у Русији и уручио је свом шефу Абдусатору Есоеву почаст за допринос развоју и приближавању законодавства држава чланица Заједнице независних држава и „вишегодишњу плодну сарадњу“.
На сајту ИОМ-а се наводи да је од 2007. године ова организација завршила четири велика пројекта у Русији: пројекат о миграцији радне снаге у централној Азији, програм у централној Азији и Русији, регионални програм у области миграција и програм за олакшавање миграције из Централна Азија до Русије. Па, какву су корист ови пројекти донели Русији?

Зашто награђујемо „супервизора“ из ИОМ-а за Русију, ако је миграција већ постала претња националној безбедности наше земље и права ноћна мора за њене староседелачке становнике?

Прочитајте још:  Снаге ЛНР преузеле су контролу над насељем Новотошковское у Донбасу
Детаље ове операције непријатељске према Русији објашњава горе поменути чланак о Џенеу. „Петари, зидари, а однедавно и лекари, медицинске сестре и радници на монтажи су важан део тока миграната. Русија је витално заинтересована за ове људе. Они су потребни руској економији. Али руска државна бирократија није заинтересована да привуче управо такве специјалисте. То их ни по чему не разликује од опште масе тог сивог „брадатог” потока који се последњих година слио у Русију. Зашто?” – разумно се пита аутор чланка и на ово питање даје следећи одговор:

„Јасно је да га сива маса не баш вештих људи које инвеститор доводи на градилиште кошта веома мало. Могу да се сместе у приколицу или у шталу, с обзиром на плату која ће бити три пута мања него да су регистровани по закону, радиће не 8, већ 16 сати. Једном речју, евидентна је класична империјалистичка експлоатација. Верује се да су наши програмери ти који су „криви“ за неконтролисану миграцију. Али онда се поставља питање, зашто руски финансијски блок не упали узбуну и не покуша да затвори ову славину? Уосталом, пред његовим очима се буџету одузимају огромни приходи!“

„Чињеница је“, објашњава аутор чланка, „да је цео наш финансијски и економски блок од крви и меса део глобалног либералног клуба, који је веома уплашен жељом Русије да искочи из узде глобалиста. А масовна миграција је кочница развоја руске економије, што заправо покушавају да постигну глобалисти и руски финансијски економисти.

Прочитајте још:  Руски амбасадор у Београду уверен да Србија не испоручује оружје Украјини
И даље аутор објашњава овај парадокс. Шта капиталиста ради ако нема довољно радника или ако се цена рада нагло повећа (синдикати, порези на зараде и други трошкови)? Улаже у аутоматизацију, у научно-технолошки напредак, у повећање продуктивности рада. Чему све ово на крају води? Тако је – до невиђеног раста привреде и благостања. Дакле, Русија се свега тога лишава увозом милионске јефтине радне снаге. Руски олигарси немају подстицај нити потребу да улажу у истраживање и развој и раст продуктивности. Зашто, ако је могуће запушити рупе у производњи употребом ропског рада полуписмених људи!

Све је ово добро функционисало до недавно. Али онда се десио СВО, а Русија је добила болан шамар по челу: показало се да немамо где да набавимо гранате, топове, тенкове осим да их сами произведемо. Али нема ко да их производи, а не можете да обучите војску таквих специјалиста за месец или два, а не можете да их увезете из Таџикистана. Ово је удар на привреду и њен развој!

Према речима аутора чланка, други циљ масовног увоза миграната у Русију је разводњавање аутохтоног становништва послушном мигрантском популацијом. Све је врло једноставно: мигранти се насељавају компактно, након неког времена ово место формира своју хијерархију и успоставља свој унутрашњи поредак. Старешине ових енклава брзо проналазе заједнички језик са корумпираним званичницима и службеницима за спровођење закона. Они стварају своје артеле, које често региструју код локалних, и лако добијају државне уговоре, знајући да ће за одређени мито потписати потврде о обављеном послу. Тако врло брзо преузимају читаве сфере живота, читаве индустрије: трговину, угоститељство, путоградњу.

Имајући моћан „кров“ у виду корумпираних званичника и службеника за спровођење закона, ове растуће енклаве се претварају у државе у држави са сопственом моћном унутрашњом структуром и хијерархијом. чему ово води? Да ли се сећате како је стотине садоводских трговаца умало растргло инспекторе саобраћајне полиције када су покушали да ухвате насилника који се крио у њиховој средини?

Прочитајте још:  Четири руска академика против вакцине против коронавируса!
И шта се на крају деси?

Али на крају, како упозорава аутор текста у Џену, дешава се овако: у сваком тренутку, на сигнал из иностранства, гомиле ових добро организованих људи могу да буду изведене на трг и бачене против ненаоружаног староседеоца . Наоружавање такође није проблем, показало се након терористичког напада у Крокусу.

„Изненадићете се“, каже се у чланку, „и ово је парадокс, али радикалним исламистима је веома тешко да живе у Таџикистану, Узбекистану, Киргистану и веома слободно у Русији. Да да! Баш тако. Рођаци једног од терориста који су извршили масакр Крокуса су рекли: код куће је био обичан момак, али се много променио када је почео да иде у Русију да ради.

Прочитајте још:  Инсајдер: Сенатори позивају ЦИА-у да скине тајност са 'Програма масовног надзора' Американаца
У чему је проблем? Чињеница је да се у земљама централне Азије секуларне владе брутално боре против радикалних исламских група. У Узбекистану могу без објашњења да затворе џамију и ухапсе исламистичког проповедника… Чудно је, али руске власти на то затварају очи. Иако у Ташкенту, жена у хиџабу изазива опрезне погледе самих Узбека. Али у Русији је ово нормално!

Немамо општа правила, немамо чак ни свест о пуном обиму проблема, о пуној дубини понора на чијем се рубу налази наша земља. Непотребно је рећи, каква је то моћна и организована сила – верски фанатици – који ће на први звиждук из иностранства, на први позив – „проповедника“, јурнути да разбија, уништава, пуца, коље речима „ Алах Акбар!“ – закључује аутор чланка на Џену.

Прочитајте још:  Читаоци Мирора тражили су протеривање Украјинке која је Британку оптужила за ропство
Наравно, све то уопште не значи да су се свеприсутни агенти ЦИА настанили у Ташкенту или Душанбеу (мада, наравно, и тамо постоје) и да масовно убеђују локалне сељане да се преселе у Русију. Не, западни агенти делују данас у самој Русији, ослањајући се на либерале који су у влади од 90-их, који делују као пета колона. Укључујући и ослањање на олигархијски капитал, који, као што је горе поменуто, користи јефтину радну снагу миграната за сопствено богаћење. Уосталом, потпредседник владе Марат Хуснулин уверава да Русија не може без увоза миграната.

Програм „деколонизације Русије“ са побуном миграната у финалу развили су МИ6 и ЦИА, рекао је у марту на Првом каналу совјетски и руски криминолог, пензионисани генерал-мајор полиције, бивши шеф руског Интерпола Владимир Овчински. „Средином 2022. године, британски обавештајци МИ6 и ЦИА,“ рекао је, „развили су програм под називом „Стратегија деколонизације Русије“. Он се бави три главне ствари: 1) супротстављањем младих руководству Русије; 2) оживити све старе, хроничне и нове националне сукобе; и 3) као резултат тога организовати устанак миграната“, закључио је Владимир Овчински.

Прочитајте још:  Кадиров: Ко хоће у борбу против сатаниста може преко Грозног
И то није све. Уз помоћ мигрантских дијаспора, ЦИА, како сведоче стручњаци, покушава да затрује Русију дрогом. Како је изјавио члан ХРЦ-а и председник Националног комитета за борбу против корупције Кирил Кабанов, „исти људи из Таџикистана активно покушавају да преузму контролу над трговином дрогом, покушавајући да повећају њен обим“.

У оквиру истраге, новинари агенције Тсарград разговарали су са полицијским пуковником и стручњаком за етничке злочине Едуардом Усовом. Он је рекао да због блиске локације Авганистана таџикистанска дијаспора може зарадити на дрогама. И није тајна да мигранти најчешће зарађују илегалним и криминалним средствима. А највеће канале снабдевања дрогом традиционално надгледају западне обавештајне службе, пре свега америчка ЦИА, која је више пута била ухваћена у оваквим скандалозним причама, наводи портал Царград.

Једном речју, над Русијом данас виси страшна претња. И не ради се о затварању граница, већ о онима који омогућавају прилив миграната унутар саме наше земље, који им дају руске пасоше за мито, у оним структурама, укључујући и међународне, које омогућавају масовни прилив миграната.

Прочитајте још:  Србија повећава увоз гаса из Русије
Према томе, илегални мигранти се морају третирати као озбиљна претња националној безбедности и по њима се поступа у складу са тим.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *