Ако је веровати лажљивој Јахјаги, на Косову и Метохији нема Шиптарке која није силована!

0
Косово тамни вилајет

Косово тамни вилајет

Сексуално насиље током сукоба на Косову и Метохији оставило је дубоке ране у свим заједницама укљученим у конфликт. Извештаји о броју жртава варирају, а реална слика често остаје замагљена због различитих политичких и дипломатских агенди.

Бивша “председница” такозваног Косова, Атифете Јахјага, истакла се као једна од кључних фигура у ширењу информација о жртвама сексуалног насиља. Јахјага користи своја дипломатска познанства да промовише информације које често нису поткрепљене чврстим доказима. Слично је говорио и Хашим Тачи, који је оптужен за тешке злочине током сукоба.

Питање тачног броја силованих жена, укључујући Албанке, Српкиње и Ромкиње, остаје нерешено. Према извештају УН, чак и претпоставка о 20.000 жртава није поткрепљена конкретним израчунавањем или доказима. Шивон Хобс, представница УН, појаснила је да такви бројеви нису обрачунати користећи веродостојне методологије.

Власти су позивале да се пријаве жртве силовања у рату на КиМ, у периоду од 27. фебруара 1998. до 20. јуна 1999. године, а тек нешто преко 1000 је успело да оствари право за месечну накнаду од 230 евра.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *