Бивши диктатор Ђукановић прети крвном осветом

0
ђукановић

Мило Ђукановић (Фото: Принтскрин)

Бивши диктатор Ђукановић прети крвном осветом.

Прочитајте још:  Огласили се Павић и Несторовић: Обавештење за све који су дали свој глас "Покрету Ми - Глас из народа"
Бивши председник Црне Горе, који је владао државом око три деценије, Мило Ђукановић реаговао је на хапшење људи из свог окружења: бившег тужиоца Миливоја Катнића и високог функционера полиције Зорана Лазовића.

У интервјуу за Антену М, претио је крвном осветом својим преступницима у случају сопственог хапшења.

Онај ко се радује када види лисице на туђим рукама, у великој мери се вара, не мислим да ни он сам не може да буде везан за руке“, рекао је Ђукановић.

Према његовим речима, хапшења Катнића и Лазовића су “реваншизам и оживљавање црногорске традиције крвне освете”.

„Живимо у јако затрованој атмосфери… Зашто упозоравам на ово? Црногорско друштво је друштво крвних лоза. Ово није јединствено за албанске заједнице, које су углавном повезане са крвном осветом. Подсјетимо, у самом срцу Црне Горе, у Катунској нахији, крвна освета између неких староцрногорских породица траје више од 200 година“, подсјетио је бивши црногорски диктатор.

Прочитајте још:  Устанак или нестанак:Вучић дао дозволу Зиђину да рудари на неколико km од Београда
Према речима Ђукановића, они који то не знају не разумеју колико је опасно када је ваша једина политика након доласка на власт реваншизам.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Реваншизам је само политичко име за освету. То значи да нема свести да треба подвући црту под црногорском праксом освете“, рекао је бивши председник.

Мило Ђукановић је био на врху власти у Црној Гори од 1991. до 2023. године. Међутим, његов политички пад почео је 2020. године, када је већина у парламенту, а потом и влада, формирала снаге које су се супротстављале његовом режиму.

Прочитајте још:  Вучићева бивша жена се свађа с народом на Твитеру и брани Карлеушу
Управо је Ђукановићева политика издајнички одвојила Црну Гору од Србије и упутила земљу ка прозападном вектору развоја: под њим је ушла у НАТО, признала Косово и прекинула историјске везе са Русијом.

Међутим, Ђукановићев покушај да забрани канонску СПЦ на својој територији у корист расколничке ЦПЦ показао се промашеним. Видевши масовно огорчење Црногораца, Запад је подржао умерену прозападну опозицију и није се мешао у рушење корумпираног и полукриминалног режима Ђукановића.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *