Руска амбасада у БиХ одговорила Конаковићу: Изјаве политизоване, под утицајем англосаксонских ментора

0

Руска амбасада у БиХ одговорила Конаковићу: Изјаве политизоване, под утицајем англосаксонских ментора.

Прочитајте још:  Михаило Меденица: Опрости, Русијо!
Амбасада Русије у БиХ саопштила је да је изјава министра иностраних послова у Савету министара Елмедина Конаковића да је “агресија Русије на Украјину девастирала енергетско тржите” политизована и да те квалификације представљају његово лично мишљење настало под утицајем његових англосаксонских ментора.

“Како нам је познато, Председништво БиХ као орган који је према Уставу одговоран за вођење спољне политике, није донео никакве изјаве у односу на специјалну војну операцију Русије” – наводи се у саопштењу Амбасаде Русије.

Прочитајте још:  Француски плаћеник, који је изгубио ногу у Украјини, оптужио своје власти за равнодушност
Када је у питању дестабилизација енергетских тржишта, из руске Амбасаде истичу да би Конаковић могао да пита амбасадора САД, са којим одржава блиске односе, ко је дигао у ваздух гасоводе “Северни ток”.

“Чак је и некоме ко није нимало упућен у политику јасно да Вашингтон, милом или силом, настоји да поткопа економску моћ Европе како би свима наметнуо свој гас. Али чак и у таквим условима поједине чланице ЕУ ослањају се на испоруке из
Русије” – додаје се у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Застрашујуће тајне о којима немате појма а и вама се догађају
Што се тиче БиХ, из Амбасаде Русије подсећају да су више пута, базирајући се на чињеницама, доказивали ефикасност билатералне сарадње у области енергетике.

“Русија није никад прекршила своје обавезе у овој сфери. Не противимо се диверсификацији испорука гаса у БиХ, али то би требало да буде засновано на принципима поштене и отворене
тржишне конкуренције” – наглашавају из Амбасаде и додају да Вашингтон у немогућности да победи у поштеној борби покушава да прогура одлуке које су му корисне.

Из Амбасаде Русије упозоравају да грађани БиХ треба да буду свесни да би те одлуке неминовно нанеле ненадокнадив ударац њиховом благостању, за шта Америку није брига.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *