У Београду почео са радом први Српско-руски пекарски форум

0

(Фото: Pixabay )

У Београду почео са радом први Српско-руски пекарски форум.

Српско-руски пекарски форум „Производња. Трејд. Инвестиције. Сарадња“, у организацији Уније пекара две земље уз помоћ Амбасаде Русије у Србији, Трговинског представништва Руске Федерације у Србији, Министарства пољопривреде Руске Федерације, Министарства индустрије и трговине Руска Федерација, Министарство унутрашње и спољне трговине и Привредна комора Србије.

Прочитајте још:  „Западни пут би било отварање даље нестабилности, одлазак Косова и Метохије, Републике Српске, онда југа централне Србије"
Како су истакли председник Руске уније пекара Дмитриј Семенов и
председник Уније пекара Србије Зоран Пралица, однос руских и српских пекара има дугу и дубоку пријатељску историју. Али ово је први пут да се одржава догађај овог формата. Окупио је око стотину произвођача пекарских производа, састојака и опреме за индустрију. Циљ је да разговарамо о проблемима, разменимо искуства и, наравно, проширимо сарадњу у сваком смислу.

Прочитајте још:  Кадиров: Дивимо се храбрости српског народа
Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изразио је уверење да
је развој агроиндустријског сектора од интереса и за Русију и за Србију, да ће конференција довести до низа заједничких иницијатива, а амбасада је спремна да пружи пуну подршку. на ову интеракцију.

Заменик министра пољопривреде Руске Федерације Сергеј Левин је у свом поздраву
учесницима форума изразио уверење да овакви догађаји доприносе успешном развоју и изградњи ефективних и обострано корисних партнерстава између компанија две земље, назвавши развој односа између Русија и Србија у производњи пекарских производа једна од најперспективнијих области.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Букти епидемија у Србији - пуне се болнице, градови пооштравају мере
Значајан догађај форума било је потписивање Споразума о сарадњи и интеракцији између Руске уније пекара и Уније пекара Србије. Поред тога, председник РСП је свом српском колеги уручио значку „Почасни пекар Русије“, а Зоран Пралица доделио је Дмитрију Семенову и члану УО Руског савеза пекара Алексеју Љалину почасну титулу „Мајстор пекар Републике“. Србије”.

Другог и трећег дана форума предвиђене су екскурзије делегата у водећа пекарска предузећа у Србији.  

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *