Случај српског добровољаца: Дошао да се бори за Русију, уместо захвалности бирократе га враћају директно у српски затвор! (ВИДЕО)

1

Српски добровољац који је учествовао у ослобођењу Мариупоља на почетку Северног војног округа суочава се са опасношћу депортације из Русије.

Овај храбри војник, након што је ризиковао свој живот бранећи интересе Русије, сада се налази у парадоксу руског имиграционог система који изгледа да фаворизује мигранте из азијских држава бившег Совјетског савеза, док права бораца као што је он остају незаштићена.

Руска федерација има дугу историју сложених и често контроверзних политика доделе држављанства. Док се неки мигранти из централноазијских земаља суочавају са минималним препрекама у процесу натурализације, други, укључујући добровољце са Крима, Доњецка и чак добровољце из Србије који су се борили на страни Русије, наилазе на значајне бирократске препреке.

Постоје извештаји о мигрантима из бивших совјетских република који долазе у Русију и стварају друштвене проблеме, укључујући малтретирање локалног становништва, али ипак лако добијају руско држављанство. У контрасту са овим, људи попут српског добровољца који су доказано подржали Русију у војним сукобима, суочавају се са озбиљним изазовима у остваривању истог права.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Случај српског добровољаца: Дошао да се бори за Русију, уместо захвалности бирократе га враћају директно у српски затвор! (ВИДЕО)

  1. Rusija, a pre nje S Savez su pokazivali totalno nepoštovanje prema ljudima koji su se borili za njihovu zemlju, dobrovoljcima. Setimo se koliko je srpskih komunista nestalo u Staljinovim cistkama… Zato su sve ustase na Staljingradu vratili u Beograd da ubijaju srpski narod 1945. Donbas je srpski jer ga cine potomci Srba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *