Куртијев зулум се наставља: Шиптарски суд продужио притвор тројици Срба

0

(фото:Весна Веизовић/Васељенска)

Куртијев зулум се наставља: Шиптарски суд продужио притвор тројици Срба.

Куртијев Суд у Приштини продужио је за још два месеца меру притвора тројици Срба ухапшених након сукоба у Бањској 24. септембра, потврдио је за Танјуг адвокат ухапшеног Владимира Толића, Милош Делевић.

Делевић је за Танјуг изјавио да његов брањеник, као последицу рањавања у Бањској још увек има шипке у нози, и да ће, како је рекао, због неадекватног лечења од претпретресног судије затражити медицинску документацију.
„Продужен је притвор. Имали смо превише стрпљења за затворске лекаре, и лекаре института у Приштини. Међутим, као његов бранилац, затражићу од претпретресног судије, да ми достави копију његове медицинске документације, како би се породица консултовала са лекарима, у вези исправности његовог лечења“, рекао је Делевић.

Прочитајте још:  У јами Церова крај Златибора откривена гробница из Другог светског рата: Откривене кости младих четника
Душан Максимовић, Владимир Толић и Благоје Спасојевић ухапшени су након сукоба у Бањској и налазе се у притвору од 26. септембра.

Њих тужилаштво терети да су наводно починили кривично дело „тероризам“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *