Америчка брука у Украјини: Тенкови “абрамс” неупотребљиви комади гвожђа

0
абрамс

ФЕЕД ВЛАДЕ САД - ДЕЦЕМБАР 2023. ПРЕКО ГЛОБАЛЛООКПРЕСС.ЦОМ/ГЛОБАЛЛООКПРЕСС

Украјина је престала да користи америчке тенкове “абрамс” због супериорности руских дронова, који су их учинили сувише рањивим на бојном пољу, пише Асошиејтед прес, позивајући се на америчке војне званичнике.

“У овом тренутку, тенкови су повучени са лиије фронта и САД ће радити са Украјинцима на промени тактике”, изјавио је заменик председника Здруженог комитета начелника штабова адмирал Кристофер Грејди, као и представник Министарства одбране који је потврдио ову вест, али је желео да остане анониман, наводи се у чланку.

Други неименовани високо рангирани представник Пентагона је истакао да широка примена дронова на фронту значи да “нема отвореног терена преко кога може једноставно да се прође без опасности од уништења.”

Тенкови “абрамс” коштају око 10 милиона долара и, како су тврдили амерички и украјински званичници, они су од виталног значаја за пробијање утврђених руских линија одбране.

Пет од 31 тенка већ је изгубљено у руским нападима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Претходно је портпарол Кремља Дмитриј Песков истакао да су руски војници од самог почетка говорили да ће ови амерички тенкови горети као и сви други.

Крајем септембра 2023. године, координатор за стратешке комуникације Савета за националну безбедност Беле куће Џон Кирби саопштио је да је у Украјину стигла прва партија америчких тенкова “абрамс” од укупно обећаних 31 борбених возила.

Осим тога, према тврдњама војних званичника, руски војници уништили су десетине немачких тенкова “леопард”, неколико британских “челенџера” и француских АМХ-1010RC.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *