Брнабић расписала изборе за 2. јун у 66 јединица локалне самоуправе

0
Брнабићка, брнабић

Брнабићка

Председница Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић расписала је изборе за одборнике скупштина градова и скупштина општина у Србији.

Одлуку о расписивању избора Брнабић потписала је у Дому Народне скупштине.

– Поштовани грађани и грађанке Србије, након што је Народна скупштина Репеублике Србије двотрећинском већином усвојила измене и допуне закона о локалним изборима, као резултат успешног дијалога парламентарних странака, стекли су се услови за расписивање избора у 66 јединица локалне самоуправе. Избори у овим локалним самоуправама одржаће се на исти дан када и избори за одборнике у Скупштини града Београда, односно 2. јуна. Радујемо се што смо из парламента послали снажну поруку свим нашим грађанима, да смо као њихови изабрани представници кадри и способни да разговарамо и постигнео договор, упркос свим нашим разликама. Сматрам да је овакав договор победа свих одговорних људи. Искористићу и ову прилику да још једном позовем све политичке актере да воде рачуна о томе да политика не треба и не сме да буде средство које раздваја људе. Наша је заједничка обавеза да се наш политички систем развија у демократском правцу, који промовише дијалог, узајамно поштовање и већи степен разумевања. Као председница Скупштине, наставићу да инсистирам да ово највише представничко тело свих грађана Србије, поштује и промовише управо такве вредности. Желим свима успешне изборе. Живела Србија – рекла је Брнабић.

Посланици Скупштине Србије усвојили су 23. априла измене и допуне закона о локалним изборима којима су померени рокови за расписивање избора, што је био један од захтева опозиције у дијалогу о побољшању изборних услова који је вођен од 1. априла на инивијативу Брнабић.

Прочитајте још:  „Браћа“ Срби поново на погрешном месту

На овај начин створени су услови да се споје београдски и локални избори и да буду одржани 2. јуна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *