500-ти напад: Шиптари претукли и опљачкали Србина у центру српске енклаве

1

500-ти напад: Шиптари претукли и опљачкали Србина у центру српске енклаве.

На територији српске енклаве на северу Косова – Косовска (Северна) Митровица, петорица Албанаца напала је двадесетогодишњег мештанина Петра Костића, одневши му новац и златни ланчић.

Овај инцидент је био 500. напад на Србе на етничкој основи за време владавине сепаратистичког „премијера“ Аљбина Куртија, јавља дописник ПолитНавигатора.

Напад на Костића догодио се недалеко од главног градског насипа, напало је момка, претукло га, притиснуло га уза зид, одузело му новац, откинуло му златни ланчић и побегло. Цео инцидент снимила је улична камера.

„Петер је, према доступним подацима, само срећом задобио лакше повреде, али чињеница је да ће овај догађај оставити трага у његовом сећању. Истичемо да иако се владајући режим такозване „Републике Косово“ позиционира као демократски и на све начине покушава да уђе у Савет Европе, на терену постоји насиље и терор над преосталим Србима. каже се у апелу странке косовских Срба „Српска листа“.

Прочитајте још:  Спремају нови напад: Запад и Шмит доживели пораз али Срби морају да буду опрезни…
Аутори апела напомињу да је ово већ 500. напад на Србе од доласка на власт у региону паналбанског и србофоба Аљбина Куртија, за време чије владавине се нападају Срби, њихова имовина и имовина Српске православне цркве. скоро свакодневно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Српска листа позива Еулекс (Европску окупациону полицијску мисију – прим. аут.) да се преко својих запослених директно укључи у ову ствар и да што пре поднесе извештај јавности, јер српски народ нема поверења у полицијске јединице Курти, који, док је био присутан на терену, није обелоданио ниједан такав злочин“, наводи се у апелу српских политичара на Косову.

Треба напоменути да је донедавно било немогуће замислити појаву албанских злочинаца у Северној Митровици, као и куртинских милитаната, који су се тамо могли појавити само уз санкцију окупационог контингента НАТО-а – Кфора.

Прочитајте још:  СБ БУ:Зашто Запад и НАТО покушавају да промовишу нову рунду конфронтације између Србије и Косова?
У последње две године, не само да су албански милитанти вршили редовне рације у северним српским енклавама Косова, већ је Приштина лажним изборима успела да постави своје представнике – Албанце и лојалне српске сараднике – на чело ових општинских заједница.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “500-ти напад: Шиптари претукли и опљачкали Србина у центру српске енклаве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *