Иран позива на укидање мера принуде против Сирије

0
Иран

Иран

Иран позива на укидање мера принуде против Сирије.

Ирански амбасадор и стални представник при Уједињеним нацијама Амир Саид Иравани потврдио је да илегално присуство америчких трупа у Сирији представља кршење њеног суверенитета и територијалног интегритета.

Иравани је, на седници Савета безбедности посвећеној „ситуацији на Блиском истоку“, рекао да Исламска Република Иран још једном потврђује свој захтев за хитним повлачењем свих америчких оружаних снага из Сирије које су окупирале део територије ове земље. и даље илегално присуство ових снага не само да нарушава суверенитет и територију Сирије, већ је и главни извор нестабилности и несигурности у тој земљи.

Прочитајте још:  САД преузеле сиријска нафтна поља; Трамп: "Сада можемо да радимо шта желимо"
Иравани је истакао да се хуманитарна помоћ мора пружати без предуслова иу складу са хуманитарним принципима, неутралношћу и недискриминацијом, а политички разлози не би требало да спречавају подршку онима којима је потребна.

Он је додао да је, према извештају генералног секретара УН, наставак једностраних санкција отежавао улазак хуманитарне помоћи у Сирију. Иран подржава механизам прекограничне испоруке помоћи као привремену меру која се мора применити уз пуно поштовање суверенитета и територијалног интегритета Сирије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ирански дипломата је истакао потребу да се очува суверенитет и територијални интегритет Сирије, рекавши да се „то може постићи заустављањем спољне агресије на Сирију“. С тим у вези, он је позвао на окончање илегалног присуства страних снага у појединим деловима земље, што је изазвало терористичке активности.

Прочитајте још:  СНИМАК КОЈИ ЋЕ УЋИ У ИСТОРИЈУ: Чувени командант Вагнера изнад Бахмута (ВИДЕО)
Он је позвао на хитно укидање једностраних мера принуде које су Вашингтон и његови савезници увели против Сирије, истичући да се настављањем оваквих нехуманих акција крше основна људска права сиријског народа и кажњава цео народ.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *