Више државно тужилаштво у Подгорици формирало предмет против Мила Ђукановића

0
дпс

Мило Ђукановић (EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Након бурних дешавања и хапшења, који су потресли политичку сцену Црној Гори, домаћа јавност је добила потврду о формирању предмета против бившег председника Мила Ђукановића.

Овој вести претходио је интервју у којем је Ђукановић отворено говорио о политичком реваншизму и опасној атмосфери која влада у земљи. Након деценија власти, Ђукановић се сада налази у новом положају – на удару правосудних органа.

Мило Ђукановић, у свом интервјуу за домаће медије, изјавио је да су последња хапшења његових блиских сарадника чист пример политичког реваншизма. Са изразима попут “крвна освета” и “затрована атмосфера”, бивши председник је нагласио да се у Црној Гори наставља серија политички мотивисаних поступака који дестабилизују земљу. Према његовим речима, друштво осветника је постала нова реалност у којој се живи.

Више државно тужилаштво у Подгорици је, након анализе интервјуа и претходних дешавања, одлучило да формира предмет против Ђукановића. Овај потез долази у контексту шире истраге о корупцији, злоупотреби власти и могућим везама са организованим криминалом, које се везују за период његовог председниковања.

Подсећамо да су прошле седмице Миливоје Катнић бивши главни специјални тужилац Црне Горе и Зоран Лазовић, некадашњи високопозиционирани службеник црногорске управе полиције, ухапшени  по налогу специјалног државног тужилаштва.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Катнић и Лазовић терете се за стварање криминалне организације и злоупотребу службеног положаја.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *