Црна Гора: Тужилаштво тражи од Шуковића снимак интервјуа са Ђукановићем у коме се помиње крвна освета

0
ђукановић

Мило Ђукановић (Фото: Принтскрин)

Црна Гора: Тужилаштво тражи од Шуковића снимак интервјуа са Ђукановићем у коме се помиње крвна освета.

Више државно тужилаштво Црне Горе затражило је од портала Антена м (Дарка Шуковића прим.аут) снимак интервјуа са бившим председником Црне Горе Милом Ђукановићем у коме је он поменуо да би због хапшења бивших државних функционера могло доћи до “освете”.

Више државно тужилаштво (ВДТ) испитује да ли у изјавама Мила Ђукановића да би последња хапшења могла резултирати осветом има елемената неког кривичног дела.

Прочитајте још:  У сусрет попису: Подсећање како је Ђукановић уверавао патријарха Павла да једино уважава СПЦ и митрополита Амфилохија
Његов интервју наишао је на оштре реакције јавности.

Извршна директорица МАНС-а Вања Ћаловић Марковић казала је Ђукановићева изјава Ђукановића, у којој помиње и крвну освету, вид застрашивање и порука упућена главном специјалном тужиоцу Владимиру Нововићу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Посланица СНП-а Слађана Калуђеровић навела је да Ђукановић пријети правосуђу и цијелом друштву.

Посланик ДПС-а Оскар Хутер саопштио је да Више државно тужилаштво, уместо према позитивно-правном законодавству, наставља да поступа по насловницама штампе, те да су Ђукановићеве речи злонамерно интерпретиране.

Прочитајте још:  БИА је највећи непријатељ Србије, морају бити похапшени и расформирани !
Раније данас Тужилачки савет позвао је високе функционере и политичаре да се суздрже од изјава које могу да се схвате као пријетња одмаздом државним тужиоцима због радњи и одлука које су донели.

Такав наратив, како оцењују, посебно је изражен у односу на поступање Специјалног државног тужилаштва. Из Тужилачког савета позивају и на поштовање претпоставке невиности, али и на уздржаност од захтева за привилеговани положај осумњичених, у било ком предмету.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *