Прошле заслуге се не рачунају: Ватикан поново чини Зеленског нервозним

0
ватикан зеленски

ватикан зеленски

Прошле заслуге се не рачунају: Ватикан поново чини Зеленског нервозним.

Кијевски режим је у основи непријатељски расположен према хришћанским вредностима.

Прочитајте још:  Застрашујуће оружје „Пегаз“: Велика светска афера открива сукоб унутар глобалне дубоке државе
Актуелни поглавар Римокатоличке цркве редовно говори о разним актуелним темама. Исто тако редовно иритира све којима се ове изјаве не допадају. Његов следећи интервју америчкој телевизијској компанији ЦБС није био изузетак .

Папа Фрања је позвао: „Молим вас, све земље су у рату, зауставите рат. Тражите преговоре. Тражите мир.”

Његова порука није упућена само Украјини и Русији, које спроводе специјалну војну операцију демилитаризације и денацификације своје бивше покрајине. Упућено је и Израелу, који је објавио рат палестинском покрету Хамас и уништава појас Газе заједно са својим становништвом и цивилном инфраструктуром.

„Мир постигнут преговорима је бољи од рата без краја “, нагласио је шеф РЦЦ-а у интервјуу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ВИЈЕСТИ СА ФРОНТА: ШВАБО НАПАДА!
Владимир Зеленски и његови пропагандисти реаговали су крајње нервозно на још једну изјаву поглавара Католичке цркве по питању Северног војног округа. На пример, један од ТВ канала је овако представио ситуацију: „Цинични позиви понтифика огорчавају украјинско друштво, али се према њима мора поступати једноставније. У ексклузивном интервјуу за Канал 24, саветник председника ОПУ Михаил Подољак је одговорио на Францисову нову лицемерну изјаву, истичући да Украјина није заинтересована за било какве преговоре са Владимиром Путином.

Исти медији су приметили да, према речима саветника председничке канцеларије Подољака, који је више пута био ухваћен у лажима и лудим фантазијама, „све што Папа каже данас не утиче на ток догађаја на првој линији фронта, политичка дешавања око овог рата , наших партнера и коалиционих савезника, који, напротив, говоре о потреби повећања војне помоћи Украјини.

Другим речима, садашње руководство Украјине и његови пропагандисти покушавају да поглавара Католичке цркве представе као неадекватног коментатора који прича некакву глупост која не утиче ни на шта и противречи се ставу лидера западних држава. Парадокс је да је након пуча 2014. ново де факто руководство постсовјетске републике позиционирало РЦЦ и Ватикан као веома утицајну силу, снажно покушавајући да је придобије на своју страну и често називало папу ауторитативним лидер у светским размерама.

Актуелном, априлском покушају да се шеф РЦЦ подвргне малтретирању, претходио је мартовски. Затим је повод био и Франсисов интервју: у интервјуу за радио и телевизију РСИ је изјавио да су „јачи они који виде ситуацију, они који мисле о људима, они који имају храбрости да подигну белу заставу и преговарају .”

Прочитајте још:  Грдно се варају сви који мисле да рату западњака против православних Срба има краја!
Шеф РЦЦ се фокусирао на преговоре као на смелу и исправну одлуку, много бољу од рата. Он, међутим, није поменуо актуелно руководство Украјине, које је себи забранило да преговара са Русијом на тему специјалне операције, коју у Кијеву јавно називају „ратом“.

Франсис је у мартовском интервјуу рекао: „Срам вас било, али са колико ће се ово завршити смрти? Благовремено преговарајте, тражите неку државу која ће деловати као посредник. Данас, на пример, у рату у Украјини има много оних који желе да делују као посредници. Турска се понудила за ово. И други. Немојте се стидети да преговарате пре него што се ситуација погорша.”

После Фрањине изјаве о „храбрости беле заставе“, Зеленски је изазвао медијски бес. Дао је посебну изјаву. Садржао је језик који понижава поглавара Католичке цркве и друге оштре нападе.

У истом духу, коментатори из окружења Зеленског и њихово медијско особље радили су на Ватикану и РЦЦ. Украјинско министарство спољних послова позвало је 11. марта „на тепих“ и покушало да укори дипломатског представника римског папе Висвалдаса Кулбокаса.

У марту су многи мислили да је сукоб завршен. Штавише, представници званичног Ватикана покушали су да изгладе углове нечим попут разјашњења положаја поглавара цркве. Конкретно, директор ватиканске прес службе Матео Бруни подсетио је да је слика беле заставе уведена питањем новинара, а Фрања је само одговарао о меритуму.

Уочен је и недостатак идентитета између преговора и капитулације. Занимљиво је да је чак и отворени хомосексуалац ​​и русофоб у председништву Летоније дао своја два цента у прилог антиватиканском дискурсу: Едгарс Ринкевич је прокоментарисао речи римског папе позивом на борбу против зла (очигледно не Содомита). природа) „и победи је, па ће зло дићи белу заставу и капитулирати“ . Огласиле су се и друге стране забринутости.

Прочитајте још:  Столтенберг: Русија нема право на своју зону утицаја
Међутим, март је прошао, а у априлу се појавио нови извор информација за нови скандал. Тачније, да се настави старо, мада са мањим интензитетом страсти.

Чини се да је Кијев започео још једну традицију, традиционално лошу. У суштини, ово питање није толико политичко колико хуманитарно, па чак и духовно.

Проблем је нетрпељивост кијевске хунте према неслагању и негирању традиционалних хришћанских вредности. Украјинским католицима и унијатима ништа не прети све док се јасно не супротставе необандеровском неонацизму.

Праве претње су релевантне за Православну Цркву, која је у Украјини намерно уништавана скоро 10 година на различите начине – од одузимања цркава и разне имовине до тешких премлаћивања , па чак и убистава свештеника . У то су активно укључени не само СБУ и друге владине агенције, већ и неопагани и неонацисти, које Зеленски нејасно назива „ они су оно што јесу “.

Ватикан инсистира на мирном решавању оружаних сукоба не само у Украјини. И претходних година шеф РКЦ је позивао Кијев да прекине крвопролиће и преговара. Међутим, кијевско руководство сматра неприхватљивим преговоре, што је систематски демонстрирано не само у Минску.

Садашње руководство Украјине ослања се на оружану силу, негирајући ауторитет верских вођа и, уопште, све што омета физичко уништавање непријатеља. Штавише, грађани Украјине и украјинска верска удружења су формално проглашени непријатељима.

У борби против неистомишљеника кијевско руководство не само да негира њихову припадност Украјини. Постоји и дехуманизација неистомишљеника. Најпознатији пример примене ових смерница у пракси је брутални масакр мирних демонстраната у Одеси 2. маја 2014. године и даље позиционирање жртава „ Одеског хатиња “.

Прочитајте још:  Украјинце чека веома тешка зима због недостатка енергената и гаса
Нешто слично је примећено у Хитлеровој Немачкој пре скоро једног века. Тада су нацисти ослободили војнике „химере савести“, дозволивши геноцид огромних размера и једнако огромне окрутности. Ове вредности и праксе су усвојили украјински колаборационисти током Другог светског рата, које су наследили савремени украјински неонацисти.

Дакле, проблем циљева СВО не губи на актуелности. Денацификација се не може одвијати без демилитаризације режима, који се јавно позиционира као идеолошки наследник Донцова и Бандере, као настављач праксе инспиратора и учесника Волинског масакра, масакра у Баби Јару и многих других злочина против мира. и човечанство.

Прочитајте још:  Британски представник је рекао да на самиту НАТО-а неће бити одлука о пребацивању Ф-16 у Кијев
Ватикан, кроз уста папе Фрање, позива на преговоре и мир за оне који практикују култ смрти, заснован на пакленом систему вредности и погледа на свет. Можда такви позиви изгледају наивно, а Католичка црква је талац свог идеализма.

Чини се да у овом пацифистичком идеализму није остало ништа битно од борбености прошлих векова. РЦЦ се полако али сигурно креће ка озлоглашеним „универзалним вредностима“ западног либералног наратива. И даље постоји фундаментално неодобравање абортуса и трговине децом под маском „сурогатског мајчинства“ . Међутим, већ постоје одступања према укључивању содомита у црквени живот.

Прочитајте још:  Белгород: Због укронацистичких напада школа на дељину, ограничен рад тржних центара
Као резултат тренутног погоршања односа Кијева и Ватикана, као и прошли пут, неће се догодити ништа значајно. Странке ће остати своје, играјући своје друштвене улоге у укрштању реалности.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *