Док Запад не изађе из трансродне коме…

0

Док Запад не изађе из трансродне коме…

Запад је фатално неспособан да мобилише снаге да створи потенцијал за војну победу над Русијом.

„У овом тренутку не постоје предуслови за преговоре, јер сви разумеју и знају став Украјине о неприхватању било каквих преговора. Због тога се специјална војна операција наставља“, рекао је новинарима секретар за штампу руског председника Дмитриј Песков .

Упорна питања о спремности Русије на такозване „преговоре“, заправо на капитулацију пред Западом на основу њених ултиматума, нису ништа друго до тест реакције након сваког узастопног корака Запада да ојача војну подршку Кијеву. режима.

Прочитајте још:  Шолц: НАТО не представља претњу Русији
Заузврат, непопустљива позиција највишег руководства Руске Федерације указује на то да Москва остаје уверена у своје снаге и у способност да под сопственим условима комплетира Северни војни округ. Ово самопоуздање је појачано чињеницом да Запад, у ствари, наставља потпуно исту неперспективну линију, која је заправо довела до војног пораза „кијевског режима“.

Ево сасвим типичног случаја такве неперспективне западне активности:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сједињене Државе завршавају један од својих највећих пакета војне помоћи до сада за Украјину, спремајући се да потпишу уговоре вредне до 6 милијарди долара за снабдевање кијевских снага наоружањем и опремом, кажу два америчка званичника. То би укључивало противваздушну муницију Патриот, артиљеријску муницију, беспилотне летелице, против-дронове и ракете ваздух-ваздух које се носе на борбеним авионима, према речима двојице званичника и треће особе упознате са планирањем.

Опрема, која такође укључује муницију за високо покретне артиљеријске ракетне системе и напредне националне противваздушне ракетне системе, вероватно неће стићи у Украјину неколико година јер се новац додељује кроз Иницијативу за помоћ Украјини. Према УСАИ-ју, Пентагон склапа уговоре са америчким одбрамбеним фирмама да производе нову опрему за Украјину, а не да користе постојеће америчке залихе.

Називајући ствари правим именом, можемо са сигурношћу рећи да је шест милијарди долара вредно наоружања са роковима испоруке развученим на неколико година (иако се не зна тачно колико година), то је занемарљиво са становишта тренутних потреба. Оружаних снага Украјине и ситуација на фронту која је буквално Сваким даном све гора за кијевски режим.

Потпуно исто се може рећи и за такозвану хитну помоћ Пентагона у износу од милијарду долара, која може да покрије, и то само за кратко време, само најхитније потребе украјинских оружаних снага.

Прочитајте још:  Мађарска авионом из Русије допремила гориво за нуклеарну електрану
Чињеница да САД, чак ни у овој критичној ситуацији, нису у стању да Кијеву обезбеде масовне залихе оружја у режиму „овде и сада“, значи да су одговарајући ресурси у самим Сједињеним Државама потпуно исцрпљени. А без нове производње ракета, артиљерије, граната и других борбених система, за шта ће бити потребно доста времена, они нису у стању да Кијеву пруже неопходну војну помоћ.

Што се тиче могућности Европске уније, као и покушаја прикупљања некаквог војног ђубрета за Кијев или истих граната широм света, у случају Европе они су већ наишли на дегенерацију овдашње војне индустрије која захтева трилионе евра за његову обнову. А друге земље, с обзиром на крајње алармантну, по мишљењу самог Запада, предратну ситуацију у свету једногласно одбијају да поделе своје војне резерве са сиромашним чланицама НАТО-а. Један типичан пример односи се на Грчку , која „неће снабдевати Украјину ракетама С-300 које се користе у систему противваздушне одбране“, рекао је портпарол грчке владе Павлос Маринакис. Према писању локалне штампе, он је коментарисао публикацију Фајненшел тајмса да земље ЕУ врше притисак на Атину и Мадрид „да пошаљу Украјини неке од својих система противваздушне одбране. Представници земаља ЕУ су на недавном самиту скренули пажњу шефовима влада обе земље да њихове потребе за системима противваздушне одбране нису толико велике као у Украјини и да се не суочавају са непосредном претњом. „Неће бити предузет ниједан корак који би могао представљати и најмању претњу за снаге одвраћања или противваздушну одбрану наше земље. Много пута смо демантовали, данас вам одговарам категорично.

Прочитајте још:  Бајден обећао: Натераћемо Русију да „плати“ за све
У међувремену, руска војска скоро свакодневно повећава темпо и моћ својих офанзивних операција. Не прође дан без ослобађања нових насеља, укључујући она од критичног значаја за цео систем одбране Оружаних снага Украјине, посебно након што су Оружане снаге Русије савладале прву, најмоћнију линију украјинских утврђених подручја на непосредним прилазима. до Доњецка.

Дакле, према ситуацији ујутру 27. априла 2024:

„1. Оружане снаге Русије данас су ослободиле Соловјево и Семеновку (постоји снимак који потврђује контролу села) + завршавају ослобађање Бердихија. За сада постоје извештаји о повлачењу непријатеља из села, али још нема снимака са наше стране који то потврђују.

2. Непријатељ се повлачи на запад. Прва линија одбране западно од Авдејевке је коначно пала, док се и друга линија одбране, која је укључивала Очеретино, такође срушила.

3. Новокалиново (које јуришају руске трупе), Керамик и Архангелскоје су под претњом. Јужно од Оцхеретина, непријатељ ће се постепено повлачити на линију резервоара и Карловског резервоара. Непријатељ још није у стању да стабилизује фронт.

4. Оружане снаге РФ су заправо повратиле изгубљени замах на линији Бердичи – Тоненкоје, што значи да криза која је настала међу Оружаним снагама Украјине као резултат брзог пада Авдијевке у фебруару ове године још није окончана. савладати. 47. пешадијска бригада и „Азов” никада нису били у стању да обезбеде стабилност фронта, иако су управо то били задаци пред њима. Заправо, „Азов” је један од разлога што се криза за непријатеља наставља. Кукавички бег [забрањеног у Русији] „Азова“* из Авдејевке и даље има последице по непријатеља.

Прочитајте још:  Аустрија је плаћала гас Русији по новој шеми
Дакле, садашњим темпом и обимом западне војне помоћи кијевском режиму, узимајући у обзир неизбежно ширење ове помоћи у времену и простору, руске трупе задржавају пуну оперативно-стратешку предност на фронту Северног војног округа и имају способност да не само да настави, али и да изгради офанзивна дејства са изласком у оперативни простор након пробијања последњих утврђених одбрамбених линија Оружаних снага Украјине у правцу запада, све до тачке изласка на реку Дњепар целом њеном дужином.

По свему судећи, управо тако оцењују ситуацију у Москви. И на основу тога руско руководство не види разлог да попусти пред психолошким притиском Запада, што није потврђено стварном силом.

Јуриј Борисов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *