“Астра зенека” признала: Наша вакцина против ковида 19 може изазвати крвне угрушке

0
вакцина

www.globallookpress.com © Patrick van Katwijk/Dutch Photo Press

Фармацеутска компанија “Астра зенека” признала је да њена вакцина против вируса корона може да изазове необичан нежељени ефекат који се зове “тромбоза са синдромом тромбоцитопеније” (ТТС), преноси британски “Телеграф”, позивајући се на судска документа.

Како се наводи, вакцина може изазвати крвне угрушке код пацијената, као и низак број тромбоцита, што је у неким случајевима озбиљно нашкодило здрављу или чак изазвало смрт вакцинисаних.

Потенцијална компликација се наводи као могући нежељени ефекат од појаве вакцине, а “Астра зенека” је то први пут признала на суду у фебруару.

ТТС је примећен код неких људи који су примили вакцину, развијену у сарадњи са Универзитетом у Оксфорду за борбу против ковида 19, па су тако у Великој Британији, Европској унији и скандинавским земљама пријављени ретки случајеви тромбозе церебралних венских синуса, као и тромбоцитопеније код пацијената.

“Телеграф” наводи да признање долази након што се британска компанија суочава са низом тужби због повреда и смрти повезаних са применом њене вакцине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

До сада је против “Астра зенеке” поднета 51 тужба у којој жртве или њихови рођаци траже одштету до 126 милиона долара.

Џејми Скот, један од многих који је тужио британску фармацеутску компанију тврди да је задобио трајно оштећење мозга као последицу крвног угрушка, након што је примио вакцину у априлу 2021.

Његови адвокати су у мају прошле године добили писмо од “Астра зенеке”, у којем су демантовали да “ТТС изазива вакцина”.

Заузврат, оптужена страна је истакла да је вакцина британске фармацеутске компаније “неисправна” и да је њена ефикасност “знатно преувеличана”.

Прочитајте још:  Ни наши ни ваши: како Србија балансира између Запада и Русије

RT

БОНУС ВИДЕО

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *