Децу им нећемо опростити: У Мурини одржан помен жртвама НАТО бомбардовања

0
мурино

мурино

Децу им нећемо опростити: У Мурини одржан помен жртвама НАТО бомбардовања.

Прочитајте још:  Бугарски новинар, снимак, С-400 и Србија - има нека тајна веза?
У Мурини је данас, на 25. годишњицу НАТО бомбардовања у којем је погинуло шест особа, међу којима троје деце, одржан помен жртвама.

У Храму Свете Петке јутрос је литургију служио митрополит црногорско-приморски Јоаникије. Помену жртвама крај спомен-чесме присуствују и председник Јаков Милатовић, председник црногорског парламента Андрија Мандић и епископ будимљанско-никшићки Методије.

Прочитајте још:  Порфирије поносни екумениста: Православна црква помаже изградњу католичке катедрале у Београду!
Помену присуствују и потпредседник Владе за политички систем, правосуђе и корупцију Момо Копривица, потпредседник Владе за демографију и младе и министар спорта и младих Драгослав Шћекић, амбасадор Србије у Црној Гори Небојша Родић и амбасадор Русије Владислав Маслеников. Позив да присуствује најављеном скупу добио је и премијер Милојко Спајић, али је из његовог кабинета стигло обавештење да, због раније преузетих обавеза, неће моћи да присуствује овом догађају.

Милатовић је апеловао на посланике у Скупштини Црне Горе и на Владу да што хитније донесу Закон како би се обештетиле породице муринских жртава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Вијетнам: Троје деце умрло, 120 ученика хоспитализовано после вакцинације!
Према речима Мандића, држава послије 25 година први пут одаје почаст страдалим људима у овој малој варошици на северу Црне Горе.

„Прошло је пуно времена, али невине жртве заслужују да то буде исправљено. Желим да се њиховим породицама све некако на добро врати, а да се ова деца и ови честити људи и жене памте не само у овом крају него и у читавој Црној Гори, о чему сведочи увек велико присуство људи и ово се не да и не може заборавити“, закључио је Мандић.

Испред организационог одбора обратио се посланик Милун Зоговић.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *