Известија:Србија одустаје од Русије, Вучић потврдио европски пут

1
Вучић

Вучић

Известија:Србија одустаје од Русије, Вучић потврдио европски пут.

Председник Александар Вучић демантовао је гласине о плановима Србије за улазак у БРИКС, рекавши да ће његова земља постати чланица Европске уније.

Прочитајте још:  Апокалиптичка симболика на патријаршијском мосту у Москви – нове чињенице
Председник Србије Александар Вучић одбацио је сугестије које су се последњих дана појавиле у медијима и друштвеним мрежама да његова земља планира улазак у БРИКС.

Вучић је на конференцији за новинаре пред српским новинарима најавио да за Београд нема алтернативе европском путу, а односи са Русијом и другим земљама БРИКС-а неће променити „европски вектор развоја Србије”:

„Изузетно поштујем БРИКС, али Србија је на европском путу и ​​Србија ће на њему остати. Остаћемо на европском путу, али да ли за годину, две или три уђемо у ЕУ – у сваком случају не, не због нас, већ због њих.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ПИСМО НАВАЉНИЈЕВЕ МАЈКЕ* ЊЕГОВОЈ СУПРУЗИ ЈУЛИЈИ: ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ КАЖЕ ИСТИНА О УБИЦИ

По свему судећи, извор гласина да Србија настоји да се придружи БРИКС-у су закључци експерта америчког Ентерпрајс Института Иване Страднер, која је најавила намеру Србије да напусти европске интеграције како би се придружила БРИКС-у. Она сматра да улазак у ЕУ отежава чињеница да Вучићево срце „лежи у Москви, а новчаник у Бриселу“. Када су новинари питали председника Србије да прокоментарише њене речи, он је оштро одговорио :

„Како она зна шта ја мислим? Да ли су убацили неки чип у мене и сада су заузети читањем мојих мисли, о чему сањам и о чему сањам? Јесу ли сви заједно полудели? И ово није први пут да читам, откуд ви луди знате о чему сањам?! Извор за њу је руски Телеграм, а она тамо чита да идем у БРИКС?

Крајем прошле године Александар Вучић је рекао да стално размишља о уласку у БРИКС, док је схватао да је та опција у овом тренутку немогућа. А још раније је признао да ће се, по свој прилици, будуће генерације Срба вратити да разговарају о чланству Србије у БРИКС-у за неколико деценија.

Прочитајте још:  Влада: Синдикати прихватили предлог, радници Поште одбили
Србија је поднела захтев за чланство у Европској унији још 2009. године, а статус кандидата је добила 2012. године. До сада је стварно приступање земље ЕУ отежано углавном несређеним односима са Републиком Косово, чију независност Србија не жели да призна, забринута за судбину српске мањине која тамо живи. Ситуација око Косова остала је напета дуги низ година

Председник Европског савета Шарл Мишел је 2023. године најавио да кандидати за чланство у Европској унији треба да поставе себи „јасан циљ” и да се припреме за проширење Алијансе 2030. године. Између осталог, Мишел је именовао Србију.

Прочитајте још:  Посланици Европског парламента траже уклањање биометријског надзора из закона о полицији
Русија, према речима Путиновог секретара за штампу Дмитрија Пескова, очекује да настави пријатељство са Србијом, упркос њеној европској оријентацији.

Известија

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Известија:Србија одустаје од Русије, Вучић потврдио европски пут

  1. Колико видим зли кловн сво време говори у своје име. Па тако он и може да иде у ту њему милу унију сатаниста, перверзњака, педофила и ко зна каквих све не психичких болесника. Он би да му пријатељи буду они који су својим “савезницима” наплатили и последње пертле у првом светском рату, продавали нам неодговарајућу атиљеријску муницију и ко зна какве све не свињарије чинили.
    Рече Господ своме издајнику “Што чиниш чини брже” па тако и ми поручујемо њему, пуни чир гнојем још брже, што пре пукне и тебе ће река гноја, коју си нам зготовио, однети што даље од нас, ваљда у ту еуРопску унију. А ми да идемо код наше браће који више воде рачуна о овом народу од тебе грозоморо једна!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *