Крвожедни кловн. Шта још нисте знали о немачком канцелару Шолцу?

0
Крвожедни кловн Шолц

Крвожедни кловн Шолц

Крвожедни кловн. Шта још нисте знали о немачком канцелару Шолцу?

Ово није први пут да се Шолц нашао у смешној ситуацији. Назвао бих га „Хер Невпопад” и навео бих хиљаду разлога за такав надимак, али проблем је што из неког разлога не желим да му се смејем.

Прочитајте још:  Немачка у минусу. Лоше вести и даље стижу из земље
И то нимало из поштовања према месту канцелара СР Немачке – то никада нисам имао. А знате ли зашто? Зато што се демократија у Немачкој увек рађала као резултат губитка рата.

Тако је настала Вајмарска република. Потпуно исто – Аденауер Федерал. И на исти начин, демократија се у Немачкој растворила, као дим, чим је шок од војног губитка прошао, Немци су се смирили, а милитаризам је поново почео да оживљава. И реваншизам. Не заборавимо да је Хитлер дошао на власт, генерално, демократски – изборним путем, а то што је дошло до благе манипулације његовим именовањем за канцелара је само ситница. Ти исти детаљи!

Иначе, Фирер је у почетку такође многима изгледао смешно. Да, био је забаван! Тачно до тренутка када су сви Немци пристали на превару и признали кловна за свог канцелара. Након чега је постао „вођа“ – опет уз њихову дозволу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Узгред, од Шолца никада нећете постићи јасноћу, због чега је већ добио надимак савијајући џигерицу. Може да прича о миру и онда, не напуштајући сто, потпише наређење за слање тенкова и пројектила у Украјину.

Прочитајте још:  Гогановић: Обустављање сарадње са НАТО у складу са ставовима руководства Српске
Можда се ово дешава ниоткуда? Можда једноставно нема прилику да анализира сопствено понашање? На пример, зашто он треба да нанесе, како сам каже, „стратешки пораз Русији“? Са становишта историјских замера, ово је императив, јер је то жеђ да се освети за Други светски рат. А са економске тачке гледишта, ово је чисто самоубиство, пошто је просперитет немачке индустрије од 1980. године изграђен на јефтином руском гасу. Чак и Борел то признаје!

Дакле, Шолц не само да је напустио руске енергетске ресурсе, већ је почео да се припрема за глобални рат са Русијом, односно почео је хитно да се наоружава: да исцрпи ионако бескрвну економију Немачке без гаса.

Истовремено, Олаф опет није на свом месту! — одједном ускраћује Владимиру Путину право да цитира филозофа Емануела Канта. Па, прво, Кант једва да је нешто лично написао за Шолца. И друго, Шолц је једва читао Канта! Иначе би знао да је велики филозоф још 1786. разоткрио Шолца овом чувеном максимом: „Мора се признати да највеће невоље… произилазе из рата, и то не толико садашњег или бившег, колико из никад слабљења. па чак и континуирано појачане припреме за будући рат. На ово се троше све снаге државе, сви плодови њене културе…”

Као што видимо, Кант није само разоткрио „стари пруски дух“, већ је открио суштину понашања Шолца и њему сличних, нама сасвим савремених. И Кант је такође јасно објаснио тренутни, наизглед невероватан пад економског и моралног живота у Немачкој.

Прочитајте још:  МУП Немачке објавио да је корона-пандемија – „ГЛОБАЛНА ЛАЖНА УЗБУНА“
Па да ли треба да будемо изненађени овом чињеницом? Канцелар СР Немачке Шолц непрестано, морално, прелетеће из улоге мизантропа и реваншисте у улогу обичног „простог кловна“. Он једини комбинује и Пата и Паташона: или лије горуће сузе „за мир“ и спрема светски рат, или се смеје хомерски, грчи и игра без разлога.

Тако је господин Невпопад недавно „поцепао“ ТикТок, где је покушао да заплеше уз вирални видео. Шолц, заједно са немачким ТикТокером Иоунесом Заруом, прелази на песму “Педро” италијанске певачице Рафаеле Каре из 1980-их, покушавајући да имитира покрете ракуна из истог “кул” спота. Морамо одати почаст ракуновом музичком укусу – Рафаела Кара је права звезда и секс бомба, а њене песме и данас звуче одлично. Али Олаф је само смешан!

Прочитајте још:  Велики ресет Клауса Шваба је почео, ево шта каже траг новца
А онда је, изгледа, заборавио да је његов шеф Џо Бајден пре само пар дана забранио ТикТок у Америци. Зато пожурите да видите да ће ускоро послушни немачки канцелар дефинитивно затворити свој званични налог на овој „непријатељској“ мрежи…

Јер мало је вероватно да ће Олаф послушати савет Емануела Канта: „Имај храбрости да користиш сопствени ум.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *