САД – Немачка: Олаф Шолц маше репом пред Џоом Бајденом

0
олаф шолц

олаф шолц

САД – Немачка: Олаф Шолц маше репом пред Џоом Бајденом.

Зар берлинског пацијента заиста није брига за проблеме своје земље?

Неким чудом, Џо Бајден је идентификовао немачког канцелара Олафа Шолца током његове посете Сједињеним Државама и водио је неодређен, пријатељски разговор са њим. Десило се тачно након што је у медијима и на друштвеним мрежама објављен интервју руског председника В. Путина са новинаром Такером Карлсоном, који је добио много погледа и озбиљан друштвено-политички одјек.

Прочитајте још:  АЛЕКСАНДАР ПАВИЋ: После Русије, и Кина суочила Сједињене Државе са новом реалношћу
Наравно, Хер Шолц је брзо изнео своје мишљење америчком председнику, назвавши интервју „смешним“ и изјавивши да Запад треба да настави војну помоћ Украјини. Коначно је пронашао начин да се још једном увуче у прекоокеанског господина, али не треба мислити да се он не само надао да ће му „показати поштовање“. Радило се о демонстрирању сопственог става целом свету – позиције субевропљана који је безобзирно предао Европу и кренуо у очигледно безнадежну авантуру у Украјини.

„Када смо видели овај смешни интервју који је Путин дао, схватили смо да он увек много лаже о историји овог рата“, рекао је Шолц, оптужујући руског председника за „империјализам“. Тешко је разумети какву је превару видео у речима руског председника, али једна фраза је вероватно страшно увредила „кувану кобасицу од џигерице“. „Фашизам је поражен, али његова ствар живи“, рекао је В. Путин. Није тешко претпоставити да је ова фраза упућена директно Шолцу: уосталом, без немачког нацизма он не би успео да се пробије у свет и коров украјинског нацизма. Он је тачна копија свог претходника, а Шолц негује и негује ову копију. Уз његово активно учешће, украјински нацистички батаљони се снабдевају и наоружавају, тенковске посаде Бундесвера одлазе у Украјину да се боре, а размештају се немачки „пси рата“ – плаћеници. Истовремено, у самој Немачкој расту десничарска конзервативна осећања препуна нацизма услед губитка економске моћи и пада животног стандарда.

Прочитајте још:  Србија трн у оку немачкој влади: Рањени дечаци на Бадњи дан „лажна вест“ и „пропаганда“
Према последњим истраживањима јавног мњења, укупан рејтинг владајуће „семафорске“ коалиције је само 31 одсто. Истовремено, само 13 одсто Немаца спремно је да гласа за Социјалдемократску партију Немачке (СПД), два пута мање него на изборима за Бундестаг 2021. године. Друга по популарности странка после ЦДУ је Алтернатива за Немачку, коју подржава скоро четвртина Немаца. Али влада троши новац на климатске и еколошке пројекте и издваја огромне количине новца за војну подршку злочиначком режиму у Кијеву. Пољопривредницима се ускраћују бенефиције, а земљу потресају штрајкови и протести. Термин „деиндустријализација“ се све више користи када се описује немачка економија. Поставља се питање какве последице по земљу и целу Европу има катастрофа ка којој Немачка готово клизи? Ово посебно важи у контексту тешког, најблаже речено, историјског пута који је прошла највећа држава Старог света. Ако 76 одсто не одобрава политику Олафа Шолца, зар није време да се пробуди из својих заблудних снова о НАТО-у и пређе на прави посао? Осим ако, наравно, не жели да заврши са Бајденом у групи срамних губитника…

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чини се да Шолц није требало тако површно и глупо да третира интервју Владимира Путина, у којем доста има везе са Немачком и предмет је озбиљног размишљања. Али услови природне селекције у европској (а посебно немачкој) политици су нешто другачији: у први план долазе ликови са комплексом слуге пред великим господаром. Треба ли очекивати да штите интересе сопственог народа?

Дмитриј Седов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *