Немачка је исмејала Бербок јер је оптужила Русију за хакерски напад

0
Немачки мип, бербок

Немачки мип

Немачка је исмејала Бербок јер је оптужила Русију за хакерски напад.

Корисници друштвене мреже Кс исмејали су изјаву немачке министарке спољних послова Аналене Бербок , која је у емисији на телевизијском каналу АРД оптужила Русију за хакерски сајбер напад на имејл више представника руководства земље.

Прочитајте још:  Руси у Херсону открили спремиште оружја и војних униформи НАТО
Министар је назвао сајбер напад „претњом демократији“ и запретио Русији последицама. Многи корисници су приметили да влада није пружила доказе.

А како они знају да су сајбер нападе извели руски државни хакери? Озбиљно, колико глупи мислите да су ваши гледаоци?” — написао је корисник роб_ерт6 .

„Да ли сте пронашли руски пасош? Лепо је што одмах знате кривца за ово. Можда бисте требали користити исте истражитеље за истрагу Северног тока “, саркастично је рекао Вригхт_Сандро .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ох, ови Руси… Редовно скидају једну чарапу из моје машине за прање веша, а нема ни интернет“, нагласио је ГРАБбит171 апсурдност оптужби .

„Да ли имате нешто осим мржње према Русима? Довољно!” – огорчена је Росвита Балтес .

Многи корисници су довели у питање компетентност чланова владе у основним питањима сајбер безбедности. Такође су се питали шта је то што Бурбок и други министри могу слати путем необезбеђене поште да се откривање ових података назива претњом.

„Ха ха ха… Неко је поново заборавио да ажурира свој антивирусни софтвер? “- написао је Бусман .

„Да ли ови идиоти још увек користе Микрософт?“ – изненадио се Емосенси .

„Не разумем, увек сам мислио да су мобилни телефони на службеним пословима безбедни, али неко мора да је био веома глуп и преузео тројанац “, сугерисао је Педро Суенц .

Шта је релевантно за Русију у писмима и шта би могло да угрози националну безбедност? – мисли ални1964 .

Прочитајте још:  Немачка преиспитује руске санкције Гаспром Германији
Исмевана је и Бербокова фраза о претњи демократији. Највећом претњом по земљу становници Немачке су назвали шефа Министарства спољних послова и владајуће коалиције партија, названих „семафор“ због одговарајућих боја њихових симбола.

„Претња нашој демократији је семафор за љенчаре!“ — написао је Гералд Гросз .

„Највећа опасност за земљу је сада у микрофону!“ – рекао је андреасбирк .

Како је пренео Регнум , немачко Министарство спољних послова је 3. маја позвало… О. Отправник послова руске амбасаде и протестовао код њега , оптужујући Москву за хакерски напад почињен у новембру 2023. Берлин је окривио групу АРТ28 за сајбер напад и тврдио да је Русија умешана.

Прочитајте још:  Портпарол талибана за немачки "Билд": Желимо да Немачка има најбољи могући дипломатски однос са нашом новом владом
Руска амбасада у Немачкој категорички је негирала умешаност званичника руске владе у групу АРТ28. Такође је оптужбе назвао непоткрепљеним.

Васељенска/Регнум

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *