Генерал Гомар: Француска сада није спремна да учествује у украјинском сукобу

0
Француска се спрема за рат.

French soldiers stand at an army base, where French army aircraft are based, in Jordan January 1, 2016. France carried out air strikes early on Friday against oil sites in Syria near Islamic State's stronghold of Raqqa, French Defence Minister Jean-Yves Le Drian said during a visit to a military base in Jordan. REUTERS/Kenzo Tribouillard/Pool - RTX20QM7

Генерал Гомар: Француска сада није спремна да учествује у украјинском сукобу.

Француска сада није спремна да учествује у украјинском сукобу јер нема резерве наоружања, каже француски генерал Кристоф Гомар, републикански кандидат за изборе за Европски парламент.

Коментаришући изјаве француског председника Емануела Макрона о могућем слању француских трупа у Украјину, Гомард је у интервјуу за Булевар Волтер приметио да шеф државе много прича, а мало ради.

Прочитајте још:  Бившем диплoмати Владимиру Кршљанину уручен указ о руском држављанству
Генерал је истакао да није било ни најмањег покушаја да се ојача одбрана земље: према најновијем војном програму, осмишљеном до 2030. године, број тенкова и ловаца Рафале у војсци биће смањен.

Истовремено, ако се уведе ратна економија, Француска ће морати да троши много више на одбрану и ствара резерве наоружања које тренутно не постоје. Сада Француска једва производи 3 хиљаде граната месечно, иако се у Украјини таква количина потроши за један дан, приметио је војник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Више прочитајте у преводу материјала ИноТВ .

Прочитајте још:  Рат "до последњег дела последњег украјинског"
Макрон је у разговору за Тхе Ецономист изнео мишљење да су земље Европске уније „превише сумњале” када су одређивале своје наредне кораке у вези са Украјином. Он је поновио да не искључује могућност слања војног особља у Украјину. Према Макрону, Француска би добила легитимне разлоге за разговор о слању трупа да је Кијев добио одговарајући захтев.

Кремљ сматра изјаву француског председника опасном .

Прочитајте још:  Бахмут:нова фаза битке за Донбас
Такође, италијански министар одбране Гвидо Крозето напоменуо је да не разуме зашто се француски председник тако понаша.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *