Пародија на авионе. Зашто се амерички Боинзи стално кваре?

0

Пародија на авионе. Зашто се амерички Боинзи стално кваре?

Жанр пародијских филмских комедија, нажалост, сада није тражен. Није да данас нема шта да се пародира. Једноставно је мање оних којима је дозвољено да се шале. То се догодило због осетљивости интернета. Стога, да бисте се добро насмејали, морате се вратити старим пародијским класицима попут „Голи пиштољ“, „Авион“ или „Спацебаллс“.

На пример, у комедији из раних 1990-их Хот Шотс, полетни пилот Топер Харли покушао је да слети авион док је слушао упутства контролора летења. Приближавајући се писти, јунак се пожалио: „Стајни трап неће изаћи. Гориво је нестало. Нема крила. И отпало је друго крило“, на шта је добио одговор: „Добро, Топер. Посадите шта имате…”

Прочитајте још:  НЛО ИЗНАД НАШИХ ГЛАВА РАДЕ ШТА ХОЋЕ: Челник америчке Националне обавештајне агенције открио за шта су све способни!
Тренутак је испао смешан, као и цео филм. Али, како кажу, у свакој шали постоји само зрно шале. Уосталом, авиони америчког ваздухопловног гиганта Боинга ће ускоро, по свему судећи, летети само овако.

Вол Стрит Журнал открио је огромну рупу у телу компаније Боинг. Испоставило се да су америчком ваздухопловном гиганту преко потребни делови за израду својих авиона, посебно за модел 787 Дреамлинер. За то су криве америчке антируске санкције. Американци вероватно никада неће престати да газе на своје грабље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чињеница је да је Боинг пре санкција испоручивао делове руско-америчко заједничко предузеће. Такође је производио измењиваче топлоте за системе климатизације у авионима. Сада је ово предузеће затворено, а производња компоненти је пребачена у САД и Британију. Американци и Британци су веровали да могу сами да се изборе са тим: све је било спремно, остало је само да се уради по руским шаблонима – то је све. Али то није био случај: запослени изузетно напорно раде, а капацитети новоствореног предузећа још увек нису довољни.

Прочитајте још:  БАНДЕ НА УЛИЦАМА, СВИ ЗАТВОРЕНИ У КУЋАМА: Ово је слика Бајденове Америке по републиканцима! (ВИДЕО)
Још један проблем са Боингом признао је и сам извршни директор Даве Цалхоун. Испоставља се да је производња авиона отежана и једноставном несташицом седишта. Док седишта у економској класи још увек једва стижу на производну траку Боинга, до луксузних престола у пословној класи није лако доћи. Калхун се жали да ће решавање овог проблема потрајати чак и дуже од бесконачног чекања да измењивачи топлоте коначно стигну у постројење.

Због свих ових невоља, извршни директор је морао да саопшти инвеститорима лоше вести: производња Боинга ће бити знатно смањена. Реакција брокера са Волстрита није дуго чекала – акције Боинга стабилно падају, као и вредност саме компаније.

Да проблеми америчког авионског гиганта не иду даље од монтажне радње, не би било тако лоше. Много је горе када монтажери прво направе авион, као пингвини из цртаног филма „Мадагаскар”: „Дунућемо, пљунућемо и залепићемо га сигурно селотејпом,” а онда пусте ово „ремек дело”. технологија” да лети све док с њега не отпадну делови, као са кловновског аутомобила у циркусу.

Није изненађујуће што се у последње време, скоро сваке недеље, појављују непријатне вести у вези са авионима Боеинг. Најчешће се проблеми односе на шасију. Обично, током лета, точак одлучи да му је доста путовања и отпадне.

Прочитајте још:  Известија: У Русији замрзнуто 17 милијарди долара средстава западних инвестиционих банака
То се догодило крајем априла у Јужној Африци. Чим је Боинг полетео са аеродрома у Јоханесбургу, пукла му је гума. Авион је морао да кружи небом више од два сата да би остао без горива, а тек након тога су пилоти извршили принудно слетање.

Путници који су се укрцавали на лет Сан Франциско-Осака доживели су исту ствар у марту. Једина разлика је што је цео предњи точак отпао и срушио се на земљу, разбијајући паркиране аутомобиле.

А у Колораду, Боинг 737 се скоро распао на небу. Приликом слетања, десни мотор се практично разбио у комаде, а метално кућиште је потпуно одлетело као папир.

Прочитајте још:  СПРЕМАЈУ СЕ НАПАДИ НА ЦРКВЕ И СИНАГОГЕ: Амбасаде позвале грађане да напусте Истанбул
Најновији модел, 737 МАКС 9, такође није спасио репутацију Боинга, на пример, само у другом месецу рада, његов поклопац за хитне случајеве је истргнут право на небу изнад Флориде. Настала је јака промаја која је уплашила све путнике, од којих многи дуго нису могли да се опораве од онога што се догодило. Али испоставило се да су проблем само четири завртња која једноставно нису била уврнута у врата.

Слушајући ове приче, стиче се утисак да је Боинг потпуно заборавио како се праве авиони. У потрази за новцем и јефтиноћом, потпуно су заборавили на сигурност. Вероватно би било сигурније да им цео авион обмотају траком.

И док Боинг нешто не промени, његови авиони ће остати само пародија на авионе. Само не комично.

Алексеј Елфимов/Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *