Дарко Младић: Тражили смо пребацивање лечења генерала Младића у Србију

0

Дарко Младић: Тражили смо пребацивање лечења генерала Младића у Србију.

Генерал Ратко Младић се пре нешто више од две недеље нашао у критичном здравственом стању и био је пребачен у болницу, изјавио је за Радио Републике Српске његов син Дарко Младић.

Прочитајте још:  Дарко Младић: Чуо сам се са оцем Ратком, добро је!
Дарко Младић је напоменуо да су добили само кратку информацију о томе да је генерал имао озбиљан проблем.

– Касније, послије неколико дана смо добили информацију да се налази у животно опасној ситуацији и до дан данас он се полако опоравља од тих проблема, међутим ми смо јако забринути с обзиром на то да је прошло двије недјеље и нисмо добили никакве конкретне налазе око тога шта се десило. Знамо само да не може да устане из кревета, да једва говори и знамо дијагнозу, међутим не бих тренутно да је саопштавамо јавности, али углавном он се налази у ситуацији у којој му је угрожен живот – рекао је Дарко Младић.

Дарко Младић је додао да не добијају налазе да би се уверили колико је та ситуација озбиљна и да су из тог разлога тражили да се генерал пребаци на лечење у Србију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Добили смо неке штуре повратне информације, али ми ни даље не добијамо оно што је суштински јако битно, а то је да добијамо тачне налазе кад је пребачен у болницу, као и какво је садашње стање. Он је сад нешто боље, али нама је и даље, из овога што смо видјели до сада, јасно да су потребне одређене методе лијечења које он тамо не може да добије и да на неки начин медицинска служба Трибунала крије од нас те налазе, што није први пут. Зато смо се обратили суду, тражили смо пребацивање лијечења у Србију јер изгледа да тамо не може више да добије потребну његу. Тражили смо и да нам се доставе хитно сви његови налази што је он одобрио, сложио се, али ево ми још увијек немамо никакве налазе од тога осим неког, да кажем, описа који је недовољан – рекао је Младић.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *