Ана Гроздановић одговорила портпаролу ЕУ поводом изјаве о Сребреници

0

Ана Гроздановић

Политичарка Социјалистичке партије Србије (СПС) Ана Гроздановић оштро је реаговала на изјаву портпарола Европске уније Питера Стана, који је навео да је у Сребреници почињен геноцид. У свом коментару на друштвеним мрежама, Гроздановићева је изразила незадовољство и критиковала ЕУ због, како она тврди, уцене и притисака на Србију.

Гроздановићева је написала: „Хвала ти, Боже, што сваког дана показујеш да треба да бежимо од ЕУ – диктатуре ђавоље јаме. ЕУ показује како се уценама доносе права и закони. Стидите се, ЕУ, за све чиме малтретирате малу, поштену и храбру Србију! Али Бог је велики, и нећете се видети на мапи – то већ данас осећате и знате о чему говорим! Сваки народ сте посвађали да бисте владали! Србију сте бомбардовали и загадили уранијумом да би наш народ био све болеснији и да би људи рано умирали. Стидите се своје злобе према свим народима!“

Ова изјава долази у тренутку када су континуирани притисци ЕУ на Србију  да усвоји Резолуцију о геноциду у Сребреници појачани.

Гроздановићева, као и многи други политичари у Србији сматрају да у Сребреници нису испуњени сви елементи геноцида и да су ови притисци део шире стратегије ЕУ да наметне своје ставове и услове државама Западног Балкана.

Она је такође оптужила ЕУ за злонамерне акције према Србији, подсетивши на НАТО бомбардовање 1999. године и последице коришћења осиромашеног уранијума, које су, по њеним речима, довеле до значајног повећања броја оболелих од рака и других тешких болести у Србији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *