ЕКСКЛУЗИВНО САЗНАЈЕМО!Ово су нова кадровска решења у МУП-у

1
промене

Са формирањем нове Владе Србије, на чело Министарства унутрашњих послова поново је ступио Ивица Дачић, што доноси нове значајне промене у структури и кадровским решењима у овом ресору. У наставку су кључне информације о новим кадровским решењима и очекивањима за будући рад МУП-а.

Према ексклузивним информацијама портала Васељенска, Спасоје Вулевић, први српски полицајац који је завршио америчку FBI академију, фигурира као један од главних кандидата за место в.д. директора полиције.

Његово именовање би било од посебног значаја, јер се тумачи као сигнал о његовој блискости са западним структурама и оцењује се као покушај унапређења професионализма и ефикасности српске полиције. Вулевић тренутно обавља функцију команданта Специјалне антитерористичке јединице (САЈ), а његово именовање се очекује у наредних 20 дана​ ​.

Будући секретар МУП-а

Такође, према сазнањима Васељенске, Вељко Одаловић је један од кандидата за секретара МУП-а. Одаловић је дугогодишњи функционер који је обављао различите функције у државној управи и његово именовање ће бити од великог значаја за будући рад министарства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

.Д. Помоћник директора полиције

Нинослав Цмолић је добио привремено решење за в.д. помоћника директора полиције, уз задржавање места начелника Управе криминалистичке полиције (УКП). Ова позиција му омогућава да настави свој рад на борби против криминала са ширим овлашћењима.

Помоћник директора полиције

Драган Васиљевић, актуелни помоћник директора полиције, добио је овлашћење од министра Дачића да може у потпуности да заступа дирекцију полиције и потписује одлуке из надлежности директора полиције. Ово овлашћење ће му омогућити већу аутономију у доношењу кључних одлука у раду полиције​​.

Будући помоћник директора полиције

Прочитајте још:  Сећање на млађег водника полиције Горана Тиосављевића: Херој који је погинуо бранећи своју земљу

Очекује се да позицију помоћника директора полиције ускоро добије генерал Ненад Бановић, некадашњи начелник Управе граничне полиције. Његово искуство у управљању граничном полицијом биће од великог значаја за будуће активности МУП-а у овој области.

Остала кадровска решења

Бруно Ђуран, специјални саветник бившег министра полиције Братислава Гашића, остаје на истој позицији и код новог министра Дачића. Ђуран је цењен као изузетан и преки професионалац који је током своје каријере покривао најодговорније позиције у систему државне управе, укључујући и позицију шефа кабинета министра финансија​.

Очекују се велике промене у ПУ Бор

Једна од кључних области у којој се очекују значајне промене је Полицијска управа у Бору. Током протеклих месеци, ова управа је постала озлоглашена као база криминалних активности због бројних кршења протокола и значајног пораста криминалних случајева. Очекује се велика чистка и увођење нових кадровских решења која ће побољшати стање безбедности у овом региону​ ​.

 

Формирање нове Владе Србије и постављање Ивице Дачића на чело Министарства унутрашњих послова доноси значајне промене у структури и кадровским решењима у МУП-у. Према ексклузивним информацијама, Спасоје Вулевић и Вељко Одаловић су главни кандидати за нова места у МУП-у, што указује на тежњу ка унапређењу професионализма и ефикасности српске полиције. Уз подршку искусних кадрова као што су Нинослав Цмолић, Драган Васиљевић и Бруно Ђуран, као и очекивано именовање генерала Ненада Бановића, МУП је спреман да се суочи са новим изазовима и побољша стање безбедности у Србији.

Очекивана је смена појединих начелника управа у седишту Дирекције полиције

Очекује се смена појединих начелника управа у седишту Дирекције полиције, што је део настојања да се у систем уведу нове и модерне методе рада. Ове промене су део ширег плана реформе полицијске службе, са фокусом на професионални развој и интегритет кадрова. На овај начин, МУП настоји да осигура да сви сегменти полиције раде у складу са највишим стандардима и да се повећа поверење јавности у рад полицијских органа.

Прочитајте још:  ЈЕРУСАЛИМ ПОСТ: Израелско признање Косова је увреда правде и здравог разума, вратиће нам се као бумеранг

Милутин Недељковић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ЕКСКЛУЗИВНО САЗНАЈЕМО!Ово су нова кадровска решења у МУП-у

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *