Старовић одговорио Османијевој: За Приштину „људска права“ значе 250.000 протераних Срба

2

Старовић одговорио Османијевој: За Приштину „људска права“ значе 250.000 протераних Срба.

Прочитајте још:  Политнавигатор: Са сваким уступком ка опозицији председник Србије се све више савија ка Западу
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић реаговао је на наводе председнице тзв. Косова Вјосе Османи да ће приштинске власти наставити да се залажу за стубове Савета Европе: демократију, људска права и владавину права, истичући да наведени принципи треба да се примењују на све.

„Госпођа Османи је изјавила да ће привремене власти ‘Косова’ наставити да се залажу за стубове који дефинишу Савет Европе: људска права, демократију и владавину права“, написао је Старовић на Иксу.

Затим је испитао како се наведени принципи поштују у случају Срба на „Косову“:

„Људска права једнако је 250 хиљада Срба протерано 1999. и 2004. године, а стопа одрживог повратка мања је од два одсто, искључиво у изолованим руралним енклавама. Сви већи градови остају забрањене зоне за повратнике.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Што се „демократије“ тиче, Старовић је истакао да је Србима на КиМ „забрањено учешће на српским изборима уз надзор ОЕБС-а. Албански градоначелници наметнути су на већински српском северу, уз подршку од мање од 3,5 одсто“.

„Владавина права једнако вансудско хапшење Срба уз застрашивање специјалном полицијом на дневној бази. Припадник КБС који је пуцао и ранио 11-годишњег српског дечака слободно шета“, навео је он.

Старовић напомиње да људска права, демократија и владавина права треба да се примењују на све. „Ако постоји једна заједница која је искључена, сва три постулата постају сушта супротност“, закључио је он.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Старовић одговорио Османијевој: За Приштину „људска права“ значе 250.000 протераних Срба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *