Све већа подршка скупу против издаје: Стиже и народ из Републике Српске, Космета…

0

Све већа подршка скупу против издаје: Стиже и народ из Републике Српске, Космета…

Протесту „Зауставимо издају“ који се одржава у сриједу 22.маја у 19 часова испред зграде Владе Црне Горе придружиле су се и организације које окупљају Србе и Црногорце из Босне и Херцеговине, Хрватске и са Косова и Метохије.

„У потпуности подржавамо скуп наше српске браће и придружујемо се организаторима, јер најављена издаја Владе Црне Горе је и те како и црногорско питање“ – казао је за ИН4С Радоман Додеровић, предсједник Црногорске либералне странке Косова са сједиштем у Косову Пољу.

Прочитајте још:  Неће бити италијанског ни шпанског сценарија у Србији. Не паничите, јер и то слаби имунитет /видео/
Он је казао да се не смије дозволити лијепљење етикете геноцидног народа Србима, а тиме, како је рекао, и Црној Гори као традиционално српској земљи“. Како је најавио, чланови и симпатизери његове странке долазе организовано на скуп који се одржава у Подгорици.

Учешће на скупу и подршку организаторима данас су дали и Савез удружења расељених и избјеглих у Црној Гори, Удружење „Космет“ из Сутомора, те Удружење косовских Црногораца „МАТИЦА“ из Косова Поља и Удружење Црногораца Косова и Метохије из Подгорице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Лавров о Сребреници: Запад жели да сломи Србе
Подсјетимо, Влада Црне Горе донела је одлуку да гласа за резолуцију о Сребреници у УН, предложену од стране Њемачке и Руанде.

Очекује се да се скупштина УН одржи, након претходних одлагања, 23. маја.

„Подношењем предлога резолуције о геноциду у Сребреници ,ова Влада на чијем је челу Милојко Спајић на најгрубљи начин је показала да не уважава управо жртве српског народа и да поништава све вриједности наше тродеценијске борбе. Не пристајемо на наставак сервилне политике коју је трасирао Мило Ђукановић а данас настављају неки други. Наша национална дужност је да се одупремо још једном покушају да нам се наметне колективна кривица као народу“ – навели су организатори скупа.

Скуп организују следеће српске организације:

Српски културни центар “Патријарх Варнава”

Српски културни клуб “Свети Сава”

Српско друштво Свети Сава из Бијелог Поља.

Удружење поштовалаца учесника ослободилачких ратова 1912-1918.

НВО “Херцег” – Пљевља

НВО “Српска нит”

НВО “Божури”

НВО “Ступови”

НВО “Михољски збор”

НВО “Сердар”

Ноћни вукови

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *