Ко лобира за Рио Тинто у Србији: Кристофер Хил и Вук Велебит на челу колоне!

1

Амерички амбасадор у Србији, Кристофер Хил, и Вук Велебит, познати “борац против СНС-а”, предводе лобистичку кампању за интересе компаније Рио Тинто у Србији. Њихова подршка обухвата власт, опозицију, невладине организације и медије, који играју унапред додељене улоге како би одржали стање потпуне западне контроле над Србијом. Овај систем омогућава колонизацију без потребе за окупационом војском, а многи од ових актера финансирају се новцем пореских обвезника.

Вук Велебит – од критичара до лобисте

Вук Велебит, који је био један од истакнутих критичара система и “бораца против СНС-а”, сада је кључна фигура у лобирању за Рио Тинто. Његова промена става постала је очигледна након што је отворено подржао Украјину у рату и добио поверење америчке амбасаде за озбиљније задатке. Препоруку је добио и од Милоша Николића, саветника и лобисте за Рио Тинто.

Оснивање „Иницијативе Пупин“

Крајем 2023. године, Велебит оснива „Иницијативу Пупин“, користећи име великог српског научника и родољуба Михајла Пупина. Док је Пупин лобирао за српске интересе у Америци током Првог светског рата, Велебит се сада користи његовим именом за лобирање интереса компаније Рио Тинто. Велебит је признао да је организација приватно финансирана, али није открио ко су финансијери и колико новца је стављено на располагање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На слици може бити: 7 особа и текст

Вук Велебит је, по свему судећи, само марионета у рукама западних сила. На оснивању „Иницијативе Пупин“ били су присутни амбасадор Хил и премијерка Ана Брнабић, чиме је јасно показано ко су стварни господари. Велебит сада добија простор у провладиним медијима, као што је „Курир“, где редовно лобира за копање литијума, користећи исте аргументе као и председник Александар Вучић и премијерка Брнабић.

Прочитајте још:  Кристофер Хил: Сигуран сам да ће у суботу парада функционисати

Један од примера Велебитовог лобирања је његова похвала Вучићу за напоре да доведе кинеску фабрику електричних аутомобила у Србију, која је на крају отишла у Мађарску. Велебит је изјавио да је разлог за то недовољна производња батерија у Србији, иако се батерије већ производе, а литијум се не копа ни у Мађарској.

На слици може бити: 5 особа и текст који гласи „Libertarijanski Klub -LibeK- 13. фe6 2023. Naša nova panel diskusija Vreme odluka budućnost spoljne politike Srbije Sreda. 22. februar u 18h Više o samom događaju kao i registracija: https://teteteh.h.mne -vreme-odluka/ Panel diskusija VREME ODLUKA budućnost spoljne politike Srbii sreda, 22. februar, 18h Prostor Miljenko D Dareta eta Dobračin Milena Lazarević Centar za evropske politike Vuk VukVelet Vele Politil Politilelog log Miloš Nikolić, Libek Milan Krstić Fakultet političkih nauka LIBE libertariumki แป่นว Dragiša Mijačić Nacionalni konvent o EU“

Други пример је његово спомињање америчког произвођача електричних аутомобила “Ривиан”, који је 2022. године отворио пословницу у Србији. Вук Велебит је тврдио да ту ради 100 наших инжењера, док у стварности сада ради само пет радника због масовних отпуштања.

Сви актери чије финансије и каријере зависе од Запада морају отворити врата за Рио Тинто. Политичари, НВО и медији, укључујући и оне који се претварају да су против, играју своје улоге у овом сценарију. Србији је потребан закон о агенту страног утицаја како би се одмах знало ко говори у име страних интереса, а ко заступа искрене ставове.

Васељенска / https://t.me/radjevina

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ко лобира за Рио Тинто у Србији: Кристофер Хил и Вук Велебит на челу колоне!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *