Алијини Срби тврде: БиХ се не може цепати

0
БиХ распад

БиХ распад

Алијини Срби тврде: БиХ се не може цепати.

Такозвано “Српско грађанско вијеће” БиХ одреаговало је, не на срамну антисрпску резолуцију него на изјаву председника Републике Српске Милорада Додика о мирном раздруживању.

Прочитајте још:  Правна ништавост резолуције о Сребреници
У саопштењу које потписује извесни Рајко Живковић наводи се да је “БиХ јединствена и недељива држава”.

“Позива за њено цијепање, за отцјепљење ентитета Републике Српске, било је и, вјероватно, бит ће их. Али позиви остају само позиви, мртво слово на папиру, а узалудно исказивање властите жеље за отцјепљењем остат ће у хисторији забиљежени као пусте жеље, без реалног ослонца за пуком самосталношћу. Срби нису геноцидни народ, без обзира како ко тумачио и исчитавао Резолуцију о Сребреници што ју је усвојила Генерална скупштина Уједињених народа, а што је, уз остало, послужило Милораду Додику, лидеру СНСД-а и предсједнику Републике Српске да позове на мирно раздруживање Републике Српске од државе Босне и Херцеговине”, истиче се у саопштењу такозваног СГВ-а.

Прочитајте још:  Све чешћа пракса миграната у Сарајеву: Немаш карту — развали врата аутобуса
Додају да упозорења амбасада моћних светских сила попут САД-а, Енглеске и Европске уније о томе да Додик позивом на раздруживање руши државу БиХ нису без крупног разлога, јер то угрожава мир на овим просторима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ми, Срби који живимо у Федерацији БиХ и који ћемо увијек остати ту, остати своји на своме, од Дејтонског мировног споразума, уживамо у мирном и достојанственом животу, дијелећи добро и зло са другим народима, никада нисмо одобравали позиве на тзв. мирно раздруживање народа у овој држави, па тако ни сада не пристајемо на то, јер се то не може и неће моћи постићи својеврсним мирним раздруживањем, јер нема цијепања државе БиХ без рата, пролијевања крви и силне неизвјесне будућности живота на овим просторима. Резолуција УН не смије бити разлог да се Србима намеће епитет геноцидног народа, нити је она била повод за то да Влада Републике Српске покреће питање мир тог раздруживања, када иста та влада јако добро зна да је немогуће мирно раздруживање једног ентитета”, стоји у саопштењу Алијиних Срба.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *