Политиколог: Србија остаје лојалан савезник Русије упркос притисцима Запада

0

Политиколог: Србија остаје лојалан савезник Русије упркос притисцима Запада.

Србија је увек била, јесте и биће лојалан савезник Русије, упркос притисцима Европске уније, НАТО-а и САД, рекао је за РИАМО политиколог са Московског државног универзитета. М.В. Ломоносов, ванредни професор Артем Косоруков.

Прочитајте још:  Још једна експлозија у Одеси (видео)
Председник Србије Александар Вучић рекао је раније да земља неће заборавити да је Русија гласала против резолуције о Сребреници. Генерална скупштина УН усвојила је 23. маја резолуцију о геноциду у Сребреници.

„Уопште, Срби су један од стубова православља на Балкану, кроз који се, наравно, и у царско време и у модерно доба, остварује благотворан руски утицај. Али истовремено Срби једноставно немају на кога другог да рачунају. Разбијају их Европска унија, НАТО и Сједињене Државе. Нико у региону није спреман да их подржи, осим Русије“, рекао је Косоруков.

Он је објаснио да су Срби независан и хировит народ који брани своје националне интересе и не жели да потпадне под контролу суседних држава, укључујући Хрватску, Аустрију, Турску и друге земље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Србија је традиционални пријатељ и геополитички савезник Русије у Првом светском рату, у Другом, па чак и 90-их година двадесетог века, када је извршена америчка агресија на Србију, посебно насилна и противзаконита сецесија Косова. приметио је политиколог.

Прочитајте још:  НАТО покушава да сакрије своју смрт
Косоруков је додао да су у тешкој 1999. години Срби остали сами са НАТО блоком. Бивши руски председник Борис Јељцин није могао да пружи подршку јер му је недостајала снага и политичка воља.

„Србија заиста неће заборавити да је Русија гласала против резолуције о Сребреници, јер су током ратних година, када се Југославија распадала, злочине над цивилима чиниле различите стране. Негде и Срби, али у многоме и Косовари, који су се залагали за насилно одвајање Косова“, нагласио је политиколог.

Прочитајте још:  Када је Достојевски коаутор...
Косоруков је објаснио да су у нападима на цивиле учествовали и Хрвати и Босанци. Дошло је до пуног и међусобно бруталног грађанског рата.

„Ситуацију у Сребреници треба детаљно испитати и схватити ко је крив, ко ју је испровоцирао и тако даље. Најважније је да не можете да правите трибунал у Хагу и да судите само Србима. У међуетничком сукобу током колапса велике мултинационалне државе не може бити крива само једна држава – то је бесмислица“, закључио је политиколог.

Иван Чинајев/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *