У Италији су тражили извињење од Столтенберга после његових речи о Украјини

0

Јенс Столтенберг, Фото АП

У Италији су тражили извињење од Столтенберга после његових речи о Украјини.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, након што је говорио о употреби западног оружја од стране Украјине за напад на руску територију, мора да се извини или поднесе оставку, рекао је 26. маја заменик премијера Италије, министар саобраћаја и инфраструктуре Матео Салвини , а цитира АНСА.

Прочитајте још:  МИП Русије: Украјина је пуна НАТО наоружања
Како је пренела новинска агенција Регнум , раније је генерални секретар НАТО-а рекао да је „време да западни савезници Кијева размисле “ о укидању ограничења употребе оружја које је пребачено Оружаним снагама Украјине и дозволи његово коришћење за ударе на територију Русије. Федерација. Према његовим речима, неуспех Оружаних снага Украјине током офанзиве Оружаних снага Русије у области Харков је наводно због тога што украјинске трупе морају да користе домаће дронове за напад на циљеве на руској територији.

Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је 26. маја да се противи давању „дозволе“ Украјини да изврши ударе западним оружјем на руску територију. Према његовим речима, Немачка пружа подршку кијевском режиму, укључујући и војну подршку, али не жели да сукоб у Украјини ескалира у „велики рат“.

Прочитајте још:  Оружане снаге Украјине евакуисале су команду групе из Бахмута
Почетком маја Кијев је апеловао на администрацију Беле куће са захтевом да укине ограничења употребе америчког оружја за ударе на руску територију. Захтев је дошао на позадини успеха руске војске у Харковској области.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Група конгресмена обе стране позвала је Пентагон да “дозволи” Украјини да удари на руску територију оружјем достављеним из Сједињених Држава. Конгресмени су написали да се удари „могу“ изводити на стратешке циљеве и „под одређеним околностима“.

Прочитајте још:  Кадри Весељи привремено пуштен из Хага
Разговори у Сједињеним Америчким Државама о томе да се Кијеву дозволи да погађа мете на руској територији одражава очај Запада и сличан је агонији, изјавио је 26. маја руски министар спољних послова Сергеј Лавров .

Прочитајте још:  Гори ПРЕДСЕДНИЧКА ЦРКВА у Вашингтону: У САД 4.400 ухапшених, три жртве сукоба са полицијом (ВИДЕО)
Британски аналитичар Александер Меркурис изнео је мишљење да ће Русија на све могуће начине одговорити западним земљама ако Вашингтон дозволи Кијеву да својим оружјем удари по њеној територији. Он је додао да ће Русија моћи да погађа америчке базе широм света. Истовремено, Вашингтон неће имати довољно снаге да се супротстави Москви.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *