Захваљујући ефикасном раду Вишег јавног тужилаштва: Правда за Новака Стеванића након 27 година

0
раду

Новак Стеванић

Захваљујући посвећеном и ефикасном раду Вишег јавног тужилаштва у Београду, породица Стеванић коначно је дочекала правду након готово три деценије. Никола Бајић, члан озлоглашеног “земунског клана”, признао је све детаље отмице и мучења студента Новака Стеванића из 1997. године и склопио споразум у замену за четири године затвора. Ова признања означила су велики помак у случају који је годинама стајао у месту.

“Крајње је време било да се агонија заврши”

“Борио сам се и чекао на ово готово 27 година. Син ми није жив и то ништа не може да промени, али је овај велики помак у поступку за оно што му се догодило велика сатисфакција,” изјавио је Зоран Стеванић за Курир. Током свих ових година, Стеванић је неуморно трагао за правдом за свог сина, који је, према признањима Николе Бајића, отет, мучен и застрашиван по налогу покојног вође “земунског клана,” Душана Спасојевића.

Под вођством Ненада Стефановића, Више јавно тужилаштво у Београду је значајно унапредило рад на сложеним случајевима попут овог.

“Захваљујући њиховом раду, правда за мог сина коначно је достижна.” рекао је Стеванић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од када је Стефановић преузео вођство, број решених случајева је у значајном порасту, чиме се правда брже и ефикасније достиже за све грађане.

“Свих ових година, трчао сам за сваком сенком, за сваким трагом. Ни једног тренутка нисам одустао од тога да сазнам истину,” додао је Стеванић.

Његова жеља је одувек била да кривци буду кажњени, без осећања мржње, већ искључиво у потрази за правдом за свог сина. Трагична прича Новака Стеванића, који је осам месеци након мучења и претњи извршио самоубиство, оставља дубоку рану у срцу његове породице.

Прочитајте још:  Срђан Ного на Теразијама, овог пута без вешала

“После толико година могу чак да кажем да сам на неки начин захвалан Николи Бајићу што је одлучио да призна и проговори о трагедији која је задесила нашу породицу,” изјавио је Стеванић.

Оптужени полицајци и чланови клана

Оптужницом су, поред Бајића који је признао кривицу, обухваћени и полицајци Саша Ђајић и Милан Радукић, као и бивши припадник клана Горан Ристић. Током судског поступка, они су негирали кривицу. Бајићево признање је кључно јер је описао улоге свих оптужених и оних који су учествовали у разбојништву, али више нису живи.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *