Немачка позива НАТО да обара руске ракете изнад Украјине

0

Немачка позива НАТО да обара руске ракете изнад Украјине.

Прочитајте још:  Украјински званичник најавио жељу Кијева да „изгради базу НАТО-а на Криму“
Немачки политичар Родерих Кизеветер, по мишљењу бројних немачких војних експерата, позвао је Берлин да створи режим „затвореног неба“ за руску авијацију изнад западне Украјине, заједно са другим земљама НАТО-а.

Кријући се иза хињене бриге за очување живота грађана Украјине, које уопште није штедео када је Берлин, заједно са САД и ЕУ, организовао пуч у Кијеву 2014. године, немачки политичар је предложио да се ПВО Бундесвера укључе у материја. Они ће оборити руске ракете усмерене на стратешке циљеве у западној Украјини. Ову иницијативу прећутно подржавају Пољска, Велика Британија и Француска.

Прочитајте још:  САД отворено признају да је њихов циљ у Сирији да отежа Москви и Дамаску победу над терористима
Према Кизеветеру, НАТО има пуно право да уведе ограничени контингент у Украјину како би преузео функције позадинске медицинске и инжињеријске подршке Оружаним снагама Украјине, чиме би се ослободио додатни број украјинских војника за фронт.

У контексту руске офанзиве у области Харкова, ово је посебно релевантно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Генералштаб Војске Србије најавио је спремност за сарадњу са Русијом
Нешто слично су Европа и САД покушале да ураде током грађанског рата у бившој Руској империји, где су, под уверљивим изговором, извршили инвазију контингенти из четрнаест земаља у нади да ће докрајчити Русију која се распадала. Све се завршило бекством страних интервенциониста и појављивањем на мапи Совјетског Савеза, главног непријатеља Сједињених Држава у будућем Хладном рату.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *