Шиптарски терористи у НАТО-у: Корак ка новим сукобима на Балкану:

0

Косовска Митровица (Фото: Весна Веизовић)

Недавно придруживање тзв. Косова НАТО-у као придруженог члана представља озбиљну претњу по стабилност Балкана и продубљује већ постојеће напетости у региону. Овај корак, који је у многоме подржан од стране Запада, јасно показује неосетљивост према Србији и њеном праву на територијални интегритет.

Одлука о придруживању тзв. Косова НАТО-у долази у тренутку када су односи између Србије и Приштине већ на веома ниском нивоу. Приступање НАТО-у, чак и у придруженом статусу, даје међународну валидацију и подршку једностраним акцијама шиптарских сепаратиста, које су често биле усмерене против српског становништва на Косову и Метохији. Ово је само додатно појачало осећај неправде међу Србима и поткопало све напоре за постизање мирног решења кроз дијалог.

Колективни Запад још једном показује своју политику двоструких стандарда. Док се номинално залажу за међународно право и правду, у пракси подржавају акције које крше територијални интегритет суверених држава. Придруживање тзв Косова НАТО-у је очигледан пример ове праксе. Овај потез не само да дестабилизује регион, већ и награђује оне који су учествовали у насилним акцијама против Срба, додатно погоршавајући односе међу народима Балкана.

Нагомилавање напетости

Присуство НАТО-а на Косову и Метохији, кроз присуство КФОР-а, већ је извор константне напетости. Придруженим чланством, тзв Косово добија додатне полуге моћи, што може довести до ескалације конфликта. Србија, с друге стране, може бити приморана да одговори на ове провокације, што води у даље нестабилности и потенцијалне сукобе.

Придружавање Косова НАТО-у као придруженог члана није само корак ка дестабилизацији Балкана, већ и директно подстицање напетости и сукоба. Овај потез, подржан од стране Запада, шаље јасну поруку Србији и целом региону да се међународно право може занемарити у корист геополитичких интереса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Ратни злочинац Тачи: Нема размене територија, "Прешевска долина" да се припоји Косову!

1244

Подршка Запада за придруживање Косова НАТО-у је у супротности са основним принципима међународног права. Ово је још један пример како се међународни поредак руши под притиском политике силе јачега. Србија је, према резолуцији 1244 Савета безбедности УН, призната као суверена држава са територијалним интегритетом који укључује Косово. Свако кршење овог принципа дестабилизује међународни систем и поставља опасан преседан.

Вуксан Николић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *