Вучић: Енергетска безбедност Србије мора бити гарантована у блиској будућности

0
вучић

Александар Вучић

Вучић: Енергетска безбедност Србије мора бити гарантована у блиској будућности.

У блиској будућности, енергетска безбедност Србије мора бити загарантована. Ово је изјавио председник Србије Александар Вучић, гостујући у РТС-у. „Следеће зиме су скочиле цене гаса, а као резултат и струје. Сједињене Државе дефинитивно неће моћи да извозе свој гас до новембра, што ће створити проблеме на енергетском тржишту“, нагласио је он.

Прочитајте још:  Како Запад наменски празни расељава Косово и Метохију: Неће бити ни Срба ни Шиптара!
Шеф српске државе је тада навео да Србија тренутно располаже са „544 милиона кубних метара гаса“, од којих се „381 налази у Банатском двору, а 163 у мађарским налазиштима“. „Нисам задовољан, мораћемо да повећамо резерве гаса и да почнемо преговоре са нашим мађарским партнерима и пријатељима. Морамо да разговарамо и са Русима и са Азербејџаном и то што пре“, рекао је Вучић. Председник је тада рекао да је обновио иницијативу за повећање сировинских резерви у свим секторима и додао да ће „хитно од пољопривредника морати да се откупи око 150 хиљада тона пшенице како би се одржала цена хлеба и имало довољно брашна и обезбедити све што је потребно.” за наредни период“. Вучић је на крају истакао да треба да бринемо о „повећању златних резерви и количине новца коју Србија има на рачуну“.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *