“Жртве геноцида” се посвађале: Хамдија прети Емиру

0
суљагић

Емир Суљагић

“Жртве геноцида” се посвађале: Хамдија прети Емиру.

Директор Меморијалног центра Поточари Емир Суљагић, који је штићена особа, пријавио је председника Управног одбора и члана Комисије за избор/именовање директора тог центра Хамдију Фејзића да му је претио смрћу.

Фејзић је и један од три кандидата за начелника Општине Сребренице на локалним изборима, који ће у БиХ бити одржани у октобру ове године. Фејзић је, према наводима из службене забелешке Дирекције за координацију полицијских тела БиХ, Суљагића вређао, псовао и запретио речима: „Где се налазиш сада, да дођем да те одрадим“.

Према службеној белешци, Фејзић је Суљагићу претио у два наврата 8. априла и 31. маја.
Суљагић је пријавио да је 8. априла имао телефонски разговор са Мирнесом Захировићем, запосленим у МЦ Сребреница, чланом Конкурсне комисије за избор/именовања директора Центра те члановима УО Мирсадом Бајровићем, Салихом Ђудеријом и председником УО Хамдијом Фејзићем, који су уједно и чланови те комисије. Током телефонског разговора, наводи се у забелешци, дошло је до расправе и вербалног сукоба између Суљагића и Хамдије Фејзића.

Прочитајте још:  Ванредна контрола пића у Србији: Кока-кола повукла воду са тржишта!
Суљагић је пријавио и да Фејзић носи ватрено оружје те да је склон вербалним и физичким окршајима, пренела је сарајевска Н1 телевизија. У једној од пријава се наводи да је Суљагић у конкурсној процедури за директора МЦ Сребреница и да је изложен великом медијском притиску одређене групе грађана блиских Фејзићу, а из ДКПТ констатују да Фејзић, с обзиром на то да је обављао функцију заменика начелника Општине Сребренице до новембра 2023. године, има велики број присталица које могу бити претња по сигурност Суљагића.
Иначе, у јучерашњој јавној полемици између кандидата за начелника Општине Сребреница Фејзића и Мухамеда Авдића, критикама се придружио и Емир Суљагић, који је за Фејзића на друштвеној мрежи Икс, између осталог, написао да је „највећа штеточина која је – са Алијом Табаковићем – погодила Сребреницу“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

–Како у рату, тако и после рата. До његове кандидатуре мислио сам да се и овај пут пријавим за гласање на изборима за Сребреницу. Али не пада ми на ум да дајем свој глас или легитимитет потпуном подјармљивању Бошњака у Сребреници. Нота бене, једини сам водио успешну кампању за начелника Сребренице по садашњим правилима и веома добро знам о чему говорим, написао је Суљагић.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *