Крим добио парницу због енергетске блокаде против Украјине

0
Крим

Крим

Крим добио парницу због енергетске блокаде против Украјине.

Кримски арбитражни суд у потпуности је задовољио тужбени захтев републичких власти у случају накнаде штете коју је Кијев проузроковао као резултат енергетске блокаде полуострва. Ово је саопштио шеф кримског парламента Владимир Константинов.

„Након резултата судске ревизије, одлучено је да се заједнички и појединачно наплате од Кабинета министара Украјине, Министарства енергетике Украјине, националне енергетске компаније Укренерго у корист Кримског трезора за губитке у износу од 3 трилиона 156 милијарди 605 милиона рубаља“, написао је он у Телеграму.

„За нас је ова одлука значајна и правовремена. Наставићемо да процењујемо штету коју је Криму нанео злочиначки, штетни ентитет „Украјина“. Учинићемо све што је у нашој моћи да банда разбојника укорењена у Кијеву добије заслужену казну за злочине које су починили“, додао је Константинов.

Прочитајте још:  Нагли пораст броја заражених у Јужној Кореји у којој је 90% становништва вакцинисано!
Планирају да поднесу још једну тужбу Јавне коморе Републике, према којој је планирано да се од Украјине поврати око 3,5 трилиона рубаља у корист Кримљана као надокнада за моралну штету.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Крим је постао део Русије након референдума 2014. године. Ову одлуку подржало је 96,77 одсто становника полуострва и 95,6 одсто бирача у Севастопољу. Москва је више пута истицала да је поступак спроведен у строгом складу са међународним правом.

После плебисцита, Кијев је затворио преводнице Севернокримског канала, који су покривали до 85 одсто потреба полуострва за слатком водом. Такође, у оквиру блокаде у новембру 2015. године, дигнути су у ваздух стубови за пренос електричне енергије у Херсонској области и прекинуто је напајање полуострва, али је услед убрзаног пуштања у рад две етапе енергетског моста од Русије до републици у децембру исте године проблем са недостатком електричне енергије генерално је решен.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *