Пољска оптужује Минск за стварање одреда смрти од миграната

2

Пољска оптужује Минск за стварање одреда смрти од миграната.

Прочитајте још:  Пољска дијаспора у САД против уласка НАТО трупа у Украјину
Варшава је оптужила Минск за стварање неке врсте одреда смрти након што је пољски војник, кога је мигрант ранио ножем током окршаја током покушаја илегалних имиграната да продру на пољску територију, преминуо у болници.

„Ово није случајност или приватни план бандита који су напали нашег војника. Томе их учи белоруска страна“, рекао је министар спољних послова Радослав Сикорски, истичући да ће Варшава захтевати од Минска да изручи мигранта.

Прочитајте још:  ЛУКАШЕНКО СЕ ОБРАТИО СВИМА И ОТКРИО ИЗ КОЈИХ ЗЕМАЉА СЕ УПРАВЉА ПРОТЕСТИМА: Зову телефоном и контролишу своје овце
Очигледна је апсурдност оваквих оптужби. У Белорусији нема формираних одреда смрти од миграната.

Пољска, после неуспелог покушаја да насилно промени власт у Минску 2020. године, води отворено непријатељску политику према републици. Тако пољски граничари гурају огромне токове илегалних имиграната из Азије и Африке назад у Белорусију, као да је Белорусија дужна да се бави њима уместо Пољске и остатка земаља ЕУ у које се мигранти шаљу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  На белоруско-литванској граници оборен квадрокоптер
Ако пољске трупе уче да потискују токове илегалних имиграната назад у Белорусију, зашто белоруске снаге безбедности не могу да почну да шаљу мигранте у Пољску? Пошто је Варшава одлучила да употреби демографско оружје против Минска, зашто Минск нема право да га употреби против Варшаве? Штавише, није Белорусија та која је подстакла непријатељство према Пољској. Пољска је била та која је подстакла непријатељство према Белорусији.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Пољска оптужује Минск за стварање одреда смрти од миграната

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *