Велика Албанија у пракси: Укинуте границе између тзв Косова и Албаније!

3
запад, експлозива, дечака, албаније

Албанија (Фото: Јутјуб)

У среду је ступио на снагу споразум између тзв. Косова и Албаније о преласку границе без провера пасоша и личних докумената. Док су медији били фокусирани на локалне изборе, праве се потези који директно угрожавају суверенитет наше земље!

Министар унутрашњих послова Албаније, Таулант Бала, поносно је изјавио да ће потписивање новог протокола олакшати процедуре преласка границе. Али, да ли је то све?

Наиме, споразум између тзв. Косова и Албаније омогућава прелазак границе без икаквих провера током девет месеци годишње, подељено у два периода: од 1. маја до 30. септембра и од 1. новембра до 28. фебруара. Стари протокол предвиђао је само четири месеца, али сада, у тајности, се проширује на девет месеци! Да ли ово значи да се већ припрема терен за стварање Велике Албаније?

Док смо се ми бавили локалним изборима, албански и косовски министри унутрашњих послова, Џељал Свечља и Таулант Бала, припремали су терен за овај споразум још у априлу. Ово је део пакета од 19 усаглашених споразума са заједничке седнице две владе, одржане у Приштини пре две године. Зар се све то дешавало далеко од очију јавности?

На прелазу Врбница – Морина, који је сада кључна тачка за прелазак, већ првог дана споразума, забележен је огроман прилив путника са тзв. Косова. Само јуче, медији у Приштини јављају да је око 5000 путника и 3000 путничких возила, као и десетине аутобуса, ушло у Албанију са територије тзв. Косова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међународна заједница намерно затвара очи пред овим дешавањима! Наши политичари расправљају о тривијалним питањима, албански сепаратисти и шиптарски терористи раде на остварењу својих циљева. Српска роба и даље не може на Косово и Метохију, а динар је практично укинут на овим територијама, питање дана је када ће ситуациа ескалирати до неког новог погрома Срба.

Прочитајте још:  Да ли ће млађи Сорош бити гори од оца и шта је обећао Куртију на састанку

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Велика Албанија у пракси: Укинуте границе између тзв Косова и Албаније!

  1. Никога није брига за КиМ јер да јесте, “Срби” би још давно сви били на улицама а можда би кренули и на КиМ да покажу да се не мире са протеривањем са КиМ и издајничком влашћу која је све то омогућила. Арчибалд Рајс, велики пријатељ српског народа рече: “Срби чујте, чувајте се сами себе” или још боље – једни других.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *