Захарова оштро: Русија ће одговорити на нуклеарне претње Америке!

1
захарова

Марија Захарова

Русија неће седети скрштених руку пред најавама Вашингтона о повећању нуклеарних капацитета. Захарова је поручила да ће Москва одговорити у складу са својом нуклеарном доктрином, позивајући јавност да пита Белу кућу о разлозима за овакве потезе.

Реакција Русије на најаву САД о повећању нуклеарног арсенала неће изостати, упозорава портпаролка Марија Захарова. „Русија ће одговорити у складу са својом нуклеарном доктрином“, поручила је, додајући да питања ове врсте треба упутити Белој кући.

Сједињене Државе не искључују могућност повећања свог нуклеарног арсенала у будућности и уносе промене у своју стратегију нуклеарног наоружања са нагласком на конкуренцији.

Захарова је истакла да ће сваки корак Сједињених Држава који води ка ескалацији нуклеарног наоружања добити адекватан одговор од Москве. Она је нагласила важност дијалога и дипломатских напора како би се избегла опасност од нуклеарног сукоба.

Русија ће наставити да прати ситуацију и адекватно реагује у складу са својим националним интересима и безбедносним приоритетима. Захарова је истакла да је мир и стабилност у свету од пресудне важности и да је Русија спремна да брани своје позиције у оквиру међународног права.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај развој догађаја додатно компликује већ затегнуте односе између две нуклеарне силе, подсећајући нас на потребу за мудрим и одговорним приступом у решавању глобалних безбедносних изазова.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Захарова оштро: Русија ће одговорити на нуклеарне претње Америке!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *