Извињење поводом погрешне интерпретације рада са малолетницима: Савовић није рекла у емисији

0

Поводом чланка објављеног на порталу Васељенска, под насловом: “Шокантне изјаве тужитељке Бојане Савовић: Рад са малолетницима је испод мог нивоа,” редакција Васељенске има разлога за извињење, али само јер је аутор чланка превидео да је тужитељка коментарисала свој премештај у емисији “Утисак недеље”. Наиме, она је претходних дана то радила свакодневно и више пута дневно.

А све поводом њених демантија на порталу Раскринкавање, где се наша вест коментарише као лажна, иако је у једном тренутку тужитељка ипак поменула да не верује да ће њена жалба поводом премештаја бити уважена. У сваком случају, као што смо навели, претходних дана тужитељка је на дневном нивоу, више пута дневно, коментарисала свој премештај називајући га прогоном, што се не може схватити другачије него тако да је рад са малолетницима испод њеног нивоа.

И даље стојимо иза нашег става да тужитељка Савовић служи као оруђе за остваривање утицаја страних сила у тужилаштву. Подршка коју је добила од америчког амбасадора само потврђује ову тезу. Савовић се приказује као лажни херој, борећи се против корупције, док у ствари допушта да се њен рад користи за политичке манипулације.

Савовић је у својим изјавама навела: “Жалосно је што се на овај начин обрачунавају са тужиоцима који раде са интегритетом. Ово није питање само мене, већ целокупног правосудног система.” На основу ових изјава, аутор нашег чланка је њену жалбу интерпретирао као став да је рад на малолетничком одељењу испод њеног нивоа.

Желимо да нагласимо да је наш чланак одражавао њен континуирани став и жалбе на вишег јавног тужиоца и одлуке о њеном премештају. Захваљујемо се нашим читаоцима на разумевању и подршци у нашим напорима да пружимо тачне и правовремене информације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Активисти на челу са Аидом Ћоровић кренули од Дома синдиката ка муралу Ратка Младића

Уредништво Васељенске

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *