Амбасада Србије у БиХ: Најоштрија осуда вандалског чина

0

Амбасада Србије у БиХ: Најоштрија осуда вандалског чина.

Најстроже осуђујемо данашњи вандалски чин исписивања непримереног графита на згради поред наше амбасаде у Сарајеву, навели су из Амбасаде Републике Србије у Босни и Херцеговини.

– Позивамо надлежне органе БиХ да, у најкраћем року, предузму мjере из својих надлежности, како би се починиоци овог дјела што прије идентификовали и привели правди – наведено је у саопштењу Амбасаде Србије у БиХ.

Прочитајте још:  НАТО је најавио спремност да учествује у операцији „Косовске полиције“.
Такође, Амбасада Републике Србије у БиХ позива представнике институција у БиХ да се јавно ограде од оваквих етнички и национално мотивисаних дела.

– Међусобно уважавање сва три конститутивна народа која живе у БиХ, али и држава у региону, основни је предуслов мира и стабилности. Узимајући у обзир да су на мети вандала данас у Сарајеву и амбасаде Словачке и Мађарске, желимо да верујемо да је овакво распиривање мржње само изоловани случај, изведен од стране појединаца – наводи се у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истичу да ће Србија наставити да буде конструктиван партнер државама у окружењу.

– Србија ће се увек залагати за бољу будућност свих грађана, без обзира на националну, етничку и верску припадност – додаје из Амбасаде.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *